Trupul lui David Bowie a fost incinerat

David Bowie a fost incinerat la scurt timp de la deces, in cea mai mare discreţie, potrivit Mirror Online, citat de Agerpres. Artistul de 69 de ani, foarte grijuliu cu viaţa sa privată, nu dorea nicio ceremonie funerară, nici chiar intimă, spunandu-le apropiaţilor că vrea să plece din lume fără tam-tam.

acum 60 luni (14 Jan 2016)

David Bowie a fost incinerat la scurt timp de la deces, in cea mai mare discreţie, potrivit Mirror Online, citat de Agerpres.

Artistul de 69 de ani, foarte grijuliu cu viaţa sa privată, nu dorea nicio ceremonie funerară, nici chiar intimă, spunandu-le apropiaţilor că vrea să plece din lume fără tam-tam.

Celebrul muzician, care a murit de cancer, a fost incinerat fără ca familia şi prietenii să fie prezenţi.

In timp ce unii se aşteptau la o ceremonie funerară excentrică, incinerarea avusese deja loc, aproape imediat după deces. "Din mai multe puncte de vedere, nu sunt necesare funeralii ca să ne amintim de David...Este suficientă muzica lui", scria pe Facebook o sursă.

Cel mai uimitor aspect este că nici chiar persoanele cele mai apropiate de cantăreţ, soţia şi copiii sau vechii săi prieteni, nu au fost prezenţi la incinerare. Cea mai fierbinte dorinţă a lui a fost ca aceasta să işi amintească momentele frumoase petrecute impreună, muzica pe care a compus-o şi nu ultima lui perioadă şi incinerarea. +Blackstar+ a fost un mijloc destul de bun pentru el să işi ia adio", spune aceeaşi sursă. Cantăreţul, care era ateu, şi-a lansat ultimul album in 8 ianuarie, cand a implinit 69 de ani. Aceasta este descrisă ca cel mai simplu mijloc de a face să dispară rămăşiţele pămanteşti ale cuiva, imediat după deces, "fără un ultim omagiu, vizite la pompe funebre sau ceremonie". Procedeul este şi cel mai ieftin, costand intre 623 şi 826 de euro. In general, cadavrul unui defunct este dus de la locul morţii direct la crematoriu, unde se face incinerarea imediat după completarea actelor. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro