Trupele rusesti Spetsnaz, fata in fata cu cele americane in sudul Siriei. Donald Trump a anuntat o alianta araba impotriva "influentei malefice a Iranului"

Vizita presedintelui american, Donald Trump, la Riad, Arabia Saudita, a fost considerata un succes, 55 de tari musulmane sunnite anuntand o coalitie care sa stopeze "influenta malefica a Iranului" in Orientul Mijlociu. Nas in nas la granita Siria-Irak-Iordania Practic, desi ii despart cateva zeci de kilometri, trupele rusesti si americane sunt fata in fata in apropiere de punctul de frontiera Al-Tanf, al Siriei cu Irakul si Iordania.

acum 85 luni (23 May 2017)

Vizita presedintelui american, Donald Trump, la Riad, Arabia Saudita, a fost considerata un succes, 55 de tari musulmane sunnite anuntand o coalitie care sa stopeze "influenta malefica a Iranului" in Orientul Mijlociu.

Nas in nas la granita Siria-Irak-Iordania

Practic, desi ii despart cateva zeci de kilometri, trupele rusesti si americane sunt fata in fata in apropiere de punctul de frontiera Al-Tanf, al Siriei cu Irakul si Iordania. Cucerirea acestui punct de catre fortele pro-Assad si rusi, ar deschide o cale terestra pentru militiile siite controlate de Teheran catre Siria si Mediterana, ceea ce americanii si aliatii vor sa impiedice. Desfasurarea trupelor rusesti intr-o zona atat de tensionata, unde americanii au bombardat deja fortele Hezbollah, este o provocare pentru americani, in momentul cand Donald Trump si regele Abdulaziz al Arabiei Saudite tocmai au anuntat coalitia care va stopa "alianta raului" sa cucereasca pozitii strategice. Trump are nevoie de o victorie militara la granita Irak-Iordania-Siria, ca sa fie luata in serios coalitia anuntata la Riad.

Trump, in Israel, aparat de 10.000 de politisti

Dupa vizita la Riad, Donald Trump a ajuns in Israel, unde peste 10.000 de politisti au fost mobilizati pentru vizita. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat inainte de sosirea presedintelui american ca "Ierusalimul va fi mereu capitala Israelului", desi Trump a avansat ipoteza sa-si mute ambasada de la Tel Aviv, insa nici chiar israelienii nu s-au aratat incantati de aceasta initiativa pro-Israel. Ierusalimul de Est, partea palestiniana a orasului, este ocupat de Israel din 1967, iar anexarea este considerata ilegala de catre ONU, care are in patrimoniu orasul vechi si zidurile sale. In Ierusalimul de Est se afla Esplanada Moscheilor, al treilea cel mai sfant loc al Islamului, dar si cel mai sfant loc pentru evrei, care il venereaza sub numele de Muntele Templului. Mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ie... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro