Trump, Putin si Kim Jong-un, in oglinda geopoliticii

Trump, Putin si Kim Jong-un, in oglinda geopoliticii

> In urma cu 24 de ore, presedintele Donald Trump a declarat ca a fost sarcastic cand a multumit, joi, presedintelui rus Vladimir Putin, pentru expulzarea a sute de diplomati americani din Federatia Rusa. *Cea mai mare valoare, pe campul de lupta, nu este nici armamentul si nici marimea soldatului, ci vointa lui de a lupta, aspiratia lui de a invinge, capacitatea lui de a intelege de ce lupta si pentru cine. Steagul, imnul si uniforma, la americani, sunt elemente de Sfanta Treime biblica, in conceptul si educatia copilului de la gradinita, care invata sa salute, se bucura ca are un nasture de uniforma militara si il pune la vedere, si stie ca aceasta este fauritoarea Americii moderne.

acum 82 luni (12 Aug 2017)

>

In urma cu 24 de ore, presedintele Donald Trump a declarat ca a fost sarcastic cand a multumit, joi, presedintelui rus Vladimir Putin, pentru expulzarea a sute de diplomati americani din Federatia Rusa.

Comentariul lui Trump a survenit dupa o intalnire cu secretarul de stat Rex Tillerson si cu ambasadorul la Natiunile Unite, Nikki Haley.

Trump declarase joi ca este recunoscator Rusiei, pentru ca a expulzat diplomati americani, deoarece Statele Unite "incearca sa reduca cheltuielile de salarizare...".

Tot vineri, presedintele SUA a avertizat pe liderul Coreei de Nord, dictatorul Kim Jong Un, ca "daca va face ceva cu privire la Guam sau cu orice alt loc care este un teritoriu american sau cu un aliat al Americii, el o va regreta cu adevarat si o va regreta rapid."

Peste Ocean, la nivelul administratiei americane, se stie ca, de fapt, dincolo de declaratiile belicoase ale lui Kim Jong-un, acesta ar dori negocieri bilaterale cu SUA, pentru a obtine garantii conform carora:

1.

4.vor fi retrase trupele americane din Coreea de Sud;

Dintr-o asemenea perspectiva am optat pentru conturarea, in oglinda geopolitica, a profilurilor presedintilor mai sus mentionati, intr-un dialog cu un conational care, atunci cand a comandat Fortele Armate Romane, a fost primit, cu inalte onoruri militare, la Pentagon.

*Una este sa stie soldatul ca lupta cu Regele in spate si alta cand il vede ca pleaca. S-a cam schimbat raportul de forte, psihologic, pe campul de bataie, acolo, la Marasesti, cu o suta de ani in urma. Aceasta decizie de a ramane si a rezista a insemnat enorm de mult.

*Cea mai mare valoare, pe campul de lupta, nu este nici armamentul si nici marimea soldatului, ci vointa lui de a lupta, aspiratia lui de a invinge, capacitatea lui de a intelege de ce lupta si pentru cine.

*Romanii au luptat pentru ei, pentru destinul lor, si acest destin s-a imprimat ca o c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro