Trump promite ca va actiona in forta fata de amenintarile cu rachete din partea Coreei de Nord

Trump promite ca va actiona in forta fata de amenintarile cu rachete din partea Coreei de Nord

Joi, Coreea de Nord a testat o noua racheta balistica intercontinantala, despre care mai multi experti au precizat ca ar fi destul de puternica incat sa poata ajunge in Alaska sau Hawaii.

acum 77 luni (7 Jul 2017)

Joi, Coreea de Nord a testat o noua racheta balistica intercontinantala, despre care mai multi experti au precizat ca ar fi destul de puternica incat sa poata ajunge in Alaska sau Hawaii. Prezent la o conferinta de presa alaturi de presedintele Poloniei, Andrzej Duda, Trump a mentionat despre Coreea de Nord ca reprezinta "o amenintare, pe care noi o vom confrunta foarte puternic". Acesta a mai adaugat ca Statele Unite iau in calcul "lucruri severe" pentru Coreea de Nord, insa nu va trage o "linie rosie" asa cum a facut Barack Obama. Secretarul Apararii Statelor Unite, Jim Mattis, a declarat ca testul cu rachete al Phenianului nu a dus cele doua natiuni mai aproape de razboi si ca determinarea Washington-ului este de a gasi o solutie diplomatica.

Acesta din urma a avut joi o discutie telefonica cu Ministrul Apararii din Coreea de Sud, Han Min-koo, in care il asigura de alianta cu Statele Unite, promitandu-i suportul in fata amenintarilor lui Kim Jong-un. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro