Trump: O "Europa puternica" este "importanta" pentru Statele Unite

Trump: O

"O Europa puternica este foarte, foarte importanta pentru mine in calitate de presedinte al Statelor Unite", a declarat Donald Trump in cursul unei conferinte de presa organizate la Casa Alba cu ocazia vizitei premierului italian Paolo Gentiloni. El urmeaza sa participe la summitul NATO, la 25 mai la Bruxelles, apoi la cel al tarilor din G7, la Taormina, in Sicilia, la 26 si 27 mai.

acum 71 luni (21 Apr 2017)

"O Europa puternica este foarte, foarte importanta pentru mine in calitate de presedinte al Statelor Unite", a declarat Donald Trump in cursul unei conferinte de presa organizate la Casa Alba cu ocazia vizitei premierului italian Paolo Gentiloni.

La inceputul acestei luni, noul lider de la Casa Alba a felicitat blocul european pentru ca a realizat "o treaba foarte buna" strangand randurile dupa socul deciziei Marii Britanii de a iesi din UE.

Donald Trump intentioneaza sa se deplaseze la sfarsitul lunii mai in Europa, pentru prima sa deplasare externa de la instalarea la Casa Alba. El urmeaza sa participe la summitul NATO, la 25 mai la Bruxelles, apoi la cel al tarilor din G7, la Taormina, in Sicilia, la 26 si 27 mai.

Cu ocazia acestei vizite in Italia, Donald Trump si-a exprimat joi "nerabdarea" de a se intalni cu Papa Francisc.

In mod normal, o audienta la Suveranul Pontif trebuie solicitata cu cateva luni inainte, dar responsabili de la Vatican si Casa Alba au afirmat ca se depun toate eforturile pentru a organiza o intalnire intre cei doi lideri.

In februarie 2016, Papa Francisc si Donald Trump, la acea data candidat la primarele republicane, si-au exprimat de la distanta profundele divergente in legatura cu viziunea lor asupra lumii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro