Trump ia masa cu senatorii si ambasadorii ONU. Meniul: "Coreea de Nord"! SUA au pregatite 154 de rachete Tomahawk

Coreea de Nord a aniversat marti 85 de ani de la infiintarea armatei sale populare, ocazie cu care pregateste al saselea test nuclear, dupa cum demonstreaza imaginile prin satelit. Informare de razboi Informarea senatorilor va fi facuta astazi, ora 19 GMT, de catre secretarul de Stat, Rex Tillerson, secretarul Apararii, Jim Mattis, directorul Comunitatii de Informatii, Dan Coats si generalul Joseph Dunford, presedintele Comitetului Sefilor de Stat Major, a anuntat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer.

acum 48 luni (26 Apr 2017)

Coreea de Nord a aniversat marti 85 de ani de la infiintarea armatei sale populare, ocazie cu care pregateste al saselea test nuclear, dupa cum demonstreaza imaginile prin satelit. Presedintele american, Donald Trump, i-a invitat pe toti 15 ambasadori din Consiliul de Securitate al ONU sa pranzeasca la Casa Alba si pe toti cei o suta de senatori ai SUA, pentru a hotari soarta Coreii de Nord.

Informare de razboi

Informarea senatorilor va fi facuta astazi, ora 19 GMT, de catre secretarul de Stat, Rex Tillerson, secretarul Apararii, Jim Mattis, directorul Comunitatii de Informatii, Dan Coats si generalul Joseph Dunford, presedintele Comitetului Sefilor de Stat Major, a anuntat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer. Reprezentanti ai SUA, Japoniei si Coreii de Sud s-au intalnit la Tokio marti pentru a discuta tot despre punerea la punct a Coreii de Nord. Exista posibilitatea ca invitatia inedita a senatorilor si ambasadorilor la Consiliul de Securitate al ONU la Casa Alba - de regula oficialii Administratiei merg la sediul Senatului pentru a informa pe probleme de politica externa - sa fie insotita de o actiune decisiva asupra Coreii de Nord. Trump a anuntat Consiliul de Securitate al ONU sa se pregateasca de sanctiuni aditionale drastice impotriva programelor balistic si nuclear. "Coreea de Nord este o mare problema a lumii si este o problema pe care, in sfarsit, o vom rezolva.

Regimul de la Phenian a sarbatorit marti ziua Armatei prin "grandioase" tiruri conventionale in Wonsan, pe coasta de est, in timp ce submarinul nuclear american USS Michigan acosta in Coreea de Sud. Cu o zi inainte, la o reuniune nationala a liderilor militari si civili, generalul Pak Yong Sik, ministrul Apararii, a subliniat ca Phenianul este pregatit sa efectueze atacuri preventive si sa implementeze orice masura pe care o considera necesara pentru a se apara de "imperialisti americani". Satelitii americani au aratat o activitate crescuta in zona de testa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro