Trump, dupa testul nuclear al lui Kim Jong-un: Nu merg discutiile de conciliere! Toate reactiile comunitatii internationale

Si Rusia a reactionat dupa testul de la Phenian: ''Aceasta ultima manifestare a Phenianului de a ignora cererile din rezolutiile in domeSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat ferm duminica al saselea test nuclear efectuat de Coreea de Nord, pe care o acuza ca are un 'comportament destabilizator', transmite dpa. Duminica, Coreea de Nord a anuntat ca a testa cu succes o bomba cu hidrogen, care, potrivit estimarilor, ar fi de opt ori mai puternica decat bomba de la Hiroshima.

acum 31 luni (3 Sep 2017)

Testul nuclear efectuat duminica de Coreea de Nord a fost condamnat in termeni duri de comunitatea internationala.

"In plus fata de Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, si Uniunea Europeana trebuie sa actioneze acum. Cancelarul si presedintele si-au exprimat sprijinul pentru intarirea sanctiunilor UE impotriva Coreii de Nord", se mai mentioneaza in declaratia celor doi sefi de stat.

Si ministrul de Externe britanic a reactionat, spaunand ca testul este un gest "nesabuit" si "toate optiunile sunt pe masa", conform PA.

Astfel, Donald Trump a scris, pe contul sau de Twitter: "Coreea de Nord a efectuat un nou test nuclear. Coreea de Nord a devenit o natiune distructiva, care a devenit o mare amenintare si o mare rusine pentru China, care incearca sa ajute, dar fara succes. Coreea de Sud descopera, asa cum am avertizat, ca discutiile ei de conciliere cu Nordul nu functioneaza, ei inteleg un singur lucru!". Trump (@realDonaldTrump) 3 septembrie 2017

Si premierul japonez Shinzo Abe a afirmat ca dezvoltarea nucleara si a capacitatii rachetelor balistice ale Coreei de Nord reprezinta un nivel superior de amenintare si submineaza grav pacea si securitatea regionale.

Presedintele sud-coreean Moon Jae-In a cerut ''pedeapsa cea mai ferma'' contra Phenianului, inclusiv adoptarea de noi sanctiuni de catre Natiunile Unite.

Beijingul a ''condamnat viguros'' noul test nuclear efectuat duminica de Phenian si i-a cerut acestuia sa renunte ''la agravarea situatiei cu gesturi care nu ii servesc propriilor interese''.

Si Rusia a reactionat dupa testul de la Phenian: ''Aceasta ultima manifestare a Phenianului de a ignora cererile din rezolutiile in domeSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat ferm duminica al saselea test nuclear efectuat de Coreea de Nord, pe care o acuza ca are un 'comportament destabilizator', transmite dpa.

Presedintele francez Emmanuel Macron a spus ca intreaga ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro