Trump, dat de gol de filipinezi. Cum ii dezvaluie presedintele american lui Duterte ca are submarine nucleare in apele Peninsulei Coreene

Trump, dat de gol de filipinezi. Cum ii dezvaluie presedintele american lui Duterte ca are submarine nucleare in apele Peninsulei Coreene

Coreea de Nord incearca sa dezvolte o racheta care sa duca un focos nuclear pana in Statele Unite, subliniind ca acest program este necesar pentru a contracara agresiunea americana. Pe de alta parte, oficiali americani au declarat sub protectia anonimatului ca Trump a discutat informatii secrete despre organizatia terorista Statul Islamic cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov si ambasadorul rus la Washington Serghei Kisliak in Biroul Oval, luna aceasta, ridicand intrebari despre modul in care seful statului american gestioneaza secrete.

acum 45 luni (25 May 2017)

Coreea de Nord incearca sa dezvolte o racheta care sa duca un focos nuclear pana in Statele Unite, subliniind ca acest program este necesar pentru a contracara agresiunea americana.

In acest context, Trump spune ca toate optiunile sunt pe masa, inculsiv un "conflict major" cu regimul stalinist de la Phenian, dar ca isi doreste sa rezolve criza pe cale diplomatica.

Aceasta transcriere a fost pusa in circulatie marti, sub inscriptia "confidential", de catre Departamentul pentru America al Ministerului filipinez de Externe.

Statele Unite au trimis portavionul cu propulsie nucleara USS Carl Vinson in largul Peninsulei Coreene, care s-a alaturat USS Michigan, un submarin cu propulsie nucleara ce a tras la chei in Coreea de Sud la sfarsitul lui aprilie.

Trump l-a laudat in aceeasi convorbire pe Duterte pentru ca face "o treaba incredibila in problema drogurilor", a dezvaluit NYT, un subiect extrem de criticat in Occident.

Aproape 9.000 de persoane, multe dintre ele utilizatori si dealeri, au fost ucise in Filipine de cand a preluat Duterte puterea, pe 30 iunie anul trecut.

Potrivit NYT, un oficial de rang inalt din cadrul administratiei Trump, care nu a fost autorizat sa vorbeasca public despre convorbire, a confirmat sub protectia anonimatului ca transcrierea reprezinta o reprezentare fidela a conversatiei dintre Trump si Duterte. Pentagonul, socat

La Pengaton, multi oficiali s-au aratat indignati si socati de informatiile despre submarine dezvaluite de Trump lui Duterte, scrie BuzzFeed News.

Pe de alta parte, oficiali americani au declarat sub protectia anonimatului ca Trump a discutat informatii secrete despre organizatia terorista Statul Islamic cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov si ambasadorul rus la Washington Serghei Kisliak in Biroul Oval, luna aceasta, ridicand intrebari des... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro