Trump da startul razboiului comercial cu Bruxellesul: Nu e corect! UE a fost creata pentru a profita de Statele Unite

Trump da startul razboiului comercial cu Bruxellesul: Nu e corect! UE a fost creata pentru a profita de Statele Unite

UE a fost temporar scutita de taxele vamale privind importurile de metale si produse metalice impuse de administratia Trump in martie, dar aceasta scutire urmeaza sa expire marti. Duminica, biroul cancelarului german a dat publicitatii un comunicat potrivit caruia Merkel se declara pregatita ca impreuna cu presedintele Frantei si premierul Regatului Unit sa riposteze, in cazul in care administratia lui Donald Trump nu scuteste in mod permanent Uniunea Europeana (UE) de la taxe vamale impuse importurilor de otel si aluminiu, relateaza The Associated Press.

acum 41 luni (29 Apr 2018)

UE a fost temporar scutita de taxele vamale privind importurile de metale si produse metalice impuse de administratia Trump in martie, dar aceasta scutire urmeaza sa expire marti. In cadrul unui miting de sustinere organizat sambata in Michigan, Trump si-a exprimat sustinerea pentru fermierii americani si a acuzat Uniunea Europeana ca pune bariere in calea comertului. "Cand ne luptam cu China sau cu Uniunea Europeana, care pune piedici uriase, este foarte greu pentru noi sa vindem orice pe piata UE.

Cancelarul german Angela Merkel a anuntat ca a vorbit despre disputele comerciale cu Trump, in timpul discutiilor care au avut loc vineri la Casa Alba si ca nu a reusit sa obtina un angajament public pentru blocarea tarifelor.

Duminica, biroul cancelarului german a dat publicitatii un comunicat potrivit caruia Merkel se declara pregatita ca impreuna cu presedintele Frantei si premierul Regatului Unit sa riposteze, in cazul in care administratia lui Donald Trump nu scuteste in mod permanent Uniunea Europeana (UE) de la taxe vamale impuse importurilor de otel si aluminiu, relateaza The Associated Press. Cancelaria a anuntat intr-un comunicat ca Merkel a discutat cu presedintele francez Emmanuel Macron sambata si cu premierul britanic Theresa May duminica, dupa ce s-a intors vineri din Statele Unite, unde s-a intalnit cu Trump.

Cei trei conducatori europeni au "convenit ca Statele Unite ar trebui sa nu impuna masuri comerciale contra Uniunii Europene", care este "hotarata sa-si apere interesele in cadrul comercial multilateral". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro