Trump acuza Iranul ca nu se conformeaza acordului nuclear si ameninta cu retragerea SUA

Trump acuza Iranul ca nu se conformeaza acordului nuclear si ameninta cu retragerea SUA

"Agresiunea dictaturii iraniene continua si astazi", a subliniat Donald Trump, numind guvernul de la Teheran "un regim fanatic" care sponsorizeaza terorismul si desfasoara rachete care ameninta trupele SUA si ale aliatilor.

acum 58 luni (13 Oct 2017)

"Nu vom continua pe un drum ale carui concluzii previzibile sunt mai multa violenta si mai multa teroare", a declarat presedintele SUA.

"In cazul in care nu vom putea ajunge la o solutie impreuna cu Congresul si cu aliatii nostri acordul va fi inchis. Este supus revizuirii si participarea noastra poate fi anulata oricand de mine, in calitate de presedinte", a subliniat Trump. Cu cat ignoram mai mult o amenintare, cu atat devine mai periculoasa", a afirmat Trump la inceputul discursului sustinut la Casa Alba, reamintind de reprimarea revolutiei iraniene in 1979 si de atacurile apropiatilor Iranului impotriva Statelor Unite. "Agresiunea dictaturii iraniene continua si astazi", a subliniat Donald Trump, numind guvernul de la Teheran "un regim fanatic" care sponsorizeaza terorismul si desfasoara rachete care ameninta trupele SUA si ale aliatilor. O lege il obliga pe presedintele american sa spuna Congresului, la fiecare 90 de zile, daca Iranul respecta textul si daca ridicarea sanctiunilor este in interesul Statelor Unite. Necertificarea acordului trimite mingea in terenul Congresului si ar provoca o puternica incertitudine cu privire la viitorul acestui text. Documentul incheiat in 2015 intre Teheran si marile puteri vizeaza sa garanteze caracterul pasnic si civil al programului nuclear iranian in schimbul unei ridicari treptate a sanctiunilor impuse Iranului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro