Trufe de ciocolata cu ardei iute si cardamom

Ingrediente 160 g ciocolata neagra 100 ml smantana lichida (pentru frisca) 1 ardei mic iute rosu uscat si tocat (1/2 lingurita) 1 varf de cutit sare (intensifica aroma ciocolatei) 2 pastai cardamom 30 g unt cacao pentru a tapeta trufele la final Mod de preparare Puneti smantana lichida intr-un vas termorezistent si fierbeti la foc mic.

acum 55 luni (25 Feb 2017)

"Pentru a simti cu adevarat gustul unei bucati de ciocolata, aceasta se lasa sa se topeasca in gura, savurand fiecare aroma, nefiind nevoie de o ciocolata intreaga pentru a va satisface pofta", ne sfatuieste Daniela Niculi, autoarea savuroasei retete de mai jos.

Ingrediente

160 g ciocolata neagra

100 ml smantana lichida (pentru frisca)

1 ardei mic iute rosu uscat si tocat (1/2 lingurita)

1 varf de cutit sare (intensifica aroma ciocolatei)

2 pastai cardamom

30 g unt

cacao pentru a tapeta trufele la final

Mod de preparare

Puneti smantana lichida intr-un vas termorezistent si fierbeti la foc mic.

Ciocolata - rupta in bucati - lasati-o pe baie de aburi, amestecand pana cand se topeste.

Acoperiti vasul cu folie si lasati la rece doua-trei ore, timp in care compozitia se intareste indeajuns pentru a putea fi modelata. In loc de ardei iute se poate folosi menta sau scortisoara, iar daca scapati cateva picaturi de whiskey sau amaretto, nu se supara nimeni. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro