Trucuri pentru indepartarea petelor "imposibile" de pe haine. Ce minuni face zeama de lamaie cu vinul din tesaturi

Trucuri pentru indepartarea petelor

Cum se scot petele de cafea Petele de cafea, ceai, sange si iarba se scot usor de pe tesaturile de in, bumbac, canepa, daca le frecam cu apa oxigenata. Lapte dulce pentru petele de rugina Petele de rugina de pe tesaturi se scot prin frecare cu o carpa imbibata in apa sarata, dupa care tesatura respectiva se limpezeste cu apa rece si se calca inca umeda.

acum 88 luni (11 Feb 2016)

Ca regula generala, petele se scot intotdeauna pornind de la margine spre centru, pentru a evita formarea unui cerc pe obiect. Inainte de a se trece la scoaterea unei pete trebuie sa o curatati bine de praf cu ajutorul unei perii, apoi sa udati cu apa zona din jurul petei pentru a impiedica raspandirea acesteia.

Petele proapete de orice fel de pe rufele din tesatura alba din bumbac dispar daca se tine rufa deasupra unui vas cu aburi dintr-o solutie formata din o lingura de amoniac si un litru de apa. Cum se scot petele de cafea

Petele de cafea, ceai, sange si iarba se scot usor de pe tesaturile de in, bumbac, canepa, daca le frecam cu apa oxigenata.

Petele de ciocolata de pe haine se scot prin frecare cu apa foarte sarata.

Petele de otet se scot prin atingerea lor cu o pensula inmuiata in apa amestecata cu amoniac.

Petele de dulceata, compot si suc de fructe de pe haine si stofe se scot prin frecare cu un burete inmuiat in apa distilata. Lapte dulce pentru petele de rugina

Petele de rugina de pe tesaturi se scot prin frecare cu o carpa imbibata in apa sarata, dupa care tesatura respectiva se limpezeste cu apa rece si se calca inca umeda.

Petele de vin de pe tesaturi se scot prin inmuierea partii patate in lapte dulce clocotit si degresat, apoi se freaca bine cu lapte fierbinte portiunea respectiva, iar in final se limpezesc cu apa curata. Alta metoda consta in umezirea cu apa a petelor de vin si frecarea lor cu zeama de lamaie sau cu apa oxigenata.

Petele de pix se curata cu acetona, cu spirt medicinal sau cu alcool de 90 de grade. Petele de ruj de pe tesaturi se scot prin tamponarea cu alcool de 95 de grade si apoi cu amoniac.

Petele de unsoare de pe haine se scot bine daca le frecam cu o pasta formata din sare si benzina.

Va mai recomandam si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro