Trucuri pentru gatirea celor mai bune sarmale. De ce trebuie evitata varza care are cotorul gros

Trucuri pentru gatirea celor mai bune sarmale. De ce trebuie evitata varza care are cotorul gros

Mai puneti putina varza tocata si intre randurile de sarmale pentru ca acestea sa ramane intregi si sa le scoateti mai usor cand le serviti. Cand le puneti fiert turnati apa doar cat sa le acopere putin si spre final puteti pune si suc de rosii pentru o culoare mai apetisanta.

acum 81 luni (10 Dec 2017)

"Cand alegeti varza, asigurati-va ca are frunze moi si suficient de mari pentru a inveli corespunzator sarmalele. Evitati varza care are cotorul gros, deoarece si frunzele vor fi tari si casante. Daca faceti sarmale din varza proaspata, atunci inmuiati putin foile in apa cu bors pentru a se fragezi, dar si pentru a da gustul putin acrisor care este delicios la sarmale.

Bucatarii spun ca si carnea pe care o alegem pentru sarmale conteaza. "Multi romani folosesc doar carne de porc, insa eu recomand o combinatie intre carnea de porc si vita. Porcul este mai gras, iar vita mai slaba si se completeaza foarte bine. Pentru o aroma deosebita atunci cand puneti la fiert sarmalele puteti aseza printre ele bucati de costita sar carne putin mai grasa, gen ceafa de porc. La fiert grasimea de pe aceastea se va scruge peste sarmale si va da un gust foarte bun afumat", mai spune bucatarul.

Ce condimente alegem

Pe langa carne la sarmale se mai pune orez si ceapa, chiar si morcov in unele zone. De exemplu la 1 kilogram de carne se pune o cescuta mica de orez spalat in prealabil de doua-trei ori inainte de a fi amestecat cu carnea. Ceapa se caleste inainte de a se amesteca in compozitie tot pentru un gust mai bun. Puteti adauga sare, piper, putin marar si si cimbru in compozitie.

Cat si cum fierbem sarmalele

Timpul de fierbere este si el important. Mai puneti putina varza tocata si intre randurile de sarmale pentru ca acestea sa ramane intregi si sa le scoateti mai usor cand le serviti. Cand le puneti fiert turnati apa doar cat sa le acopere putin si spre final puteti pune si suc de rosii pentru o culoare mai apetisanta. In mod normal sarmalele trebuie sa fiarba cam trei ore, dar depinde de varza si de aceea este bine sa gustati", mai spune specialistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro