Trucuri culinare: cum se drege mancarea prea sarata si ce faci ca sa nu umpli casa de miros de peste prajit

Trucuri culinare: cum se drege mancarea prea sarata si ce faci ca sa nu umpli casa de miros de peste prajit

Mancarea care s-a prins de fundul cratitei si care risca sa capete gust de afumat, poate fi salvata daca este rasturnat continutul intr-un alt vas, fara a desprinde si partea afectata deja, astfel incat aceasta va ramane prinsa de primul recipient.

acum 76 luni (28 Mar 2016)

Gatitul devine o placere atunci cand detii controlul in bucatarie si ai cate un as in maneca pentru orice greseala sau cunosti mici secrete care te ajuta la pregatirea unor preparate ca la carte. Un truc la indemana este sa pui o felie de ghimbir proaspat in uleiul de prajit. Neplacut este si sa sa sara ulei incins din tigaia pusa pe foc, dar un astfel de neajuns poate fi evitat daca presaram in tigaie putina sare inainte de praji carnea, de exemplu. Un alt truc culinar util este sa ungem cu unt marginea vasului (pe interior) in care fierbem paste sau orez pentru ca preparatul sa nu mai dea in foc atunci cand fierbe. Se intampla uneori sa scapam prea multa sare in ciorba sau supa, dar exista o solutie si pentru un astfel de incident. Adaugati in supa/ciorba 1 sau 2 cartofi cruzi, taiati, care vor absorbi excesul de sare. In cazul in care excesul din mancare se refera la condimente, atunci puteti drege gustul adaugand putin zahar sau miere de albine. Este bine de stiut ca peste carnea de pui nu ar trebui sa punem sare de la bun inceput pentru a evita sa se intareasca. Mancarea care s-a prins de fundul cratitei si care risca sa capete gust de afumat, poate fi salvata daca este rasturnat continutul intr-un alt vas, fara a desprinde si partea afectata deja, astfel incat aceasta va ramane prinsa de primul recipient. Cei care apreciaza snitelele crocante pot pune in compozitia prin care trec bucatile de carne si o lingurita de praf de copt. Un orez pufos si moale puteti obtine daca adaugati in apa, inainte de a pune orezul la fiert, o lingurita de zeama de lamaie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro