Trucul banal prin care copiii pot fi dezvatati sa ceara mereu. "Vor invata ca banii nu sunt o resursa inepuizabila"

Trucul banal prin care copiii pot fi dezvatati sa ceara mereu.

Stima de sine scazuta, sau, dimpotriva, agresivitatea, refuzul de a merge la scola, fricile si fobiile sunt doar cateva dintre probleme care ii determina pe parinti sa-si aduca copilul la psiholog. Alina a stiut dintotdeauna ce isi doreste sa faca, psihologie si psihoterapie FOTO Dana Mihai Pentru a-i face sa depaseasca mai usor reticenta de a vorbi cu un specialist, psihoterapeutul a gasit formule moderne de lucru, de la grupuri de suport si invatare pentru parinti, terapie prin joaca, workshop-uri pentru dezvoltarea stimei de sine, ateliere de creativitate si emotii, pana la weekend-uri de familie, unde parintii participa impreuna cu cei mici pentru a se reconecta si a invata sa comunice.

acum 62 luni (13 May 2016)

Stima de sine scazuta, sau, dimpotriva, agresivitatea, refuzul de a merge la scola, fricile si fobiile sunt doar cateva dintre probleme care ii determina pe parinti sa-si aduca copilul la psiholog. Sunt tot atatea motive si probleme pentru care Alina Comendant, psihoterapeut in Ploiesti organizeaza, pe langa sedintele individuale de terapie, workshop-uri, grupuri terapeutice si lectii optionale in scoli.

Formule moderne de lucru si multiculturalitate

Alina (28 de ani) este genul de persoana care a stiut dintotdeauna ce vrea sa faca toata viata. A urmat Psihopedagogia, apoi Facultatea de Psihologie, a obtinut o bursa la Londra si, in paralel, a facut cursuri de formare cu specialisti din Europa, America si India. Ceea ce o diferentiaza de multi dintre specialistii in domeniu este faptul ca, in munca sa cu adultii si cu cei mici, este sustinuta de doi psihoterapeuti internationali, din SUA si din India. Ceea ce se intampla la noi acum, de exemplu tehnologia din viata copiilor sau timpul indelungat petrecut de parinti la serviciu, in corporatii, sunt probleme de care s-au lovit, cu ani in urma, si alte civilizatii", spune Alina Comendant.

Inca de acum 9 ani, Alina a experimentat diverse roluri educationale, de la trainer, profesor, psiholog si psihoterapeut in medii diferite: gradinise si scoli de stat si private, licee, centre educationale si familiale, afterschool-uri, organizatii nonguvernamentale si practica privata. "Dintre toate acestea, rolul de mama este cel mai exigent si plin de provocari", spune Alina, care este si mama unei fetite.

Alina a stiut dintotdeauna ce isi doreste sa faca, psihologie si psihoterapie FOTO Dana Mihai

Pentru a-i face sa depaseasca mai usor reticenta de a vorbi cu un specialist, psihoterapeutul a gasit formule moderne de lucru, de la grupuri de suport si invatare pentru parinti, terapie prin joaca, workshop-uri pentru dezvo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro