TRU: Splendidul superproiect euro e acea calamitate care desertifica Sudul Europei si iriga lumea germanica

TRU: Splendidul superproiect euro e acea calamitate care desertifica Sudul Europei si iriga lumea germanica

Doua partide vinovate de populism, adica atente la scisnetul italienilor striviti de moneda euro si de turismul fara intoarcere african, au cistigat alegerile. Cu introducerea cotei unice de impozitare, salariu minim garantat si migratie africana blocata, Italia da de o punga de oxigen. Satul de dogmatism fiscal si impins din spate de o populatie exasperata, guvernul italian nu mai are de pierdut decit matineul la Colosseum. Daca era, pur si simplu, o forma de cooperare si un unguent comercial, euro ar fi fost moneda si melodia celor ce pot: Germania, Austria, Olanda si coplesitorul Luxemburg. Absorbtia Europei de Sud, cu economiile ei rincede si cu incapacitatea de a se flagela de dragul echilibrului bugetar, e cu totul altceva. In fond, Italia a fost ingenunchiata de 20 de ani de moneda euro si de administratia unei elite afiliate cultului UE.

acum 29 luni (4 Jun 2018)

>

Italia a votat impotriva retetei UE care prevede: si tara si austeritate fara frontiere. Doua partide vinovate de populism, adica atente la scisnetul italienilor striviti de moneda euro si de turismul fara intoarcere african, au cistigat alegerile. Rezultatul a fost prelucrat si declarat nul de birocratii cultului UE. Motivul: Paolo Savona, propus la Finante, nu e suficient de european. Presedintele Italiei a decis sa dea tara, iar, pe mina unui guvern de tehnocrati. In consecinta, o intrebare domneste de la un cap al altul al Europei: la ce bun alegeri? De ce ne mai complicam, daca votul trebuie sa urmeze deciziile UE si nu invers? Panta si unghiul de alunecare in imperialism birocratic sint deja vizibile si previzibile.

Cu introducerea cotei unice de impozitare, salariu minim garantat si migratie africana blocata, Italia da de o punga de oxigen. Dar cheltuielile presupuse de aceste schimbari vor depasi 6% din PIB si vor provoca o criza de apoplexie intre pustnicii bine hraniti din jurul Cancelarului Merkel.

Satul de dogmatism fiscal si impins din spate de o populatie exasperata, guvernul italian nu mai are de pierdut decit matineul la Colosseum. Noul ministru de finante, Giovanni Tria, inlocuitorul lui Savona, e resemnat.

Cu asemenea program si convingeri, noul guvern e, deja, suspect de erezie. Daca va abjura dogma financiar-economica a zonei euro, Italia va fi deposedata de suveranitate nationala.

Trebuie inteles, in acest punct, ca splendidul super-proiect euro e acea calamitate care desertifica Sudul Europei si iriga lumea germanica.

Aceasta aberatie anti-democratica face figura de virtute europeana la Bruxelles si Berlin. Parlamentari, birocrati ai Comisiei Europene si, evident, ministri francezi luminati vorbesc fara jena de instaurarea unei echipe de control la Roma. Inepuizabilul Jean-Claude Juncker a reusit o noua cugetare de flacau intr-ale istoriei si veteran intr-ale nesimtirii: itali... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro