TRU: "Galezii au alergat ca niste cai de posta si s-au trezit in semifinale"

TRU:

Evident, galezii au dreptul legal sa joace si sa cistige orice meci, dar ascensiunea galeza e, ca si ascensiunea islandeza, un semn de oboseala si mediocritate in fotbalul european. Tradat de structura emo a Blegiei si micsorat de lopatarii anglo-saxoni, fotbalul clasic asteapta tot, in aceasta seara, de la Italia-Germania.

acum 95 luni (2 Jul 2016)

>

Apoi, o doza letala de autodezmembrare. Pusa in teren, aceasta stare presupune o incetare reciproca de comunicare jucator cu jucator, ca intre state aliate, grabite sa rupa relatiile diplomatice, pentru o capitulare cit mai reusita. In teren, toate aceste divorturi in serie il fac Hazard sa alerge de-a latul terenului, fara sa inteleaga cine ii sint coechipierii, si pe De Bruyne sa uite complet cum anume trebuie lovita o minge pentru a deveni o centrare. Belgienii nu pot fi o echipa mare pentru ca au prea multi jucatori de clasa recoltati din tarimuri mentale paralele.

Galezii s-au reintors treptat in meci, au alergat ca niste cai de posta si s-au trezit in semifinale. Belgia a intrat fara Vertongen si Vermaelen, accidentati, la timp, pentru a lasa Belgia cu o fundatie de pluta. Apararea belgiana a jucat ceva intre folclorul de esafod si o tentativa hilara de sinucidere. Toate cele trei goluri galeze puteau fi blocate in curtea scolii, dar fundasii belgieni, adusi de la Oostende, Club Brugge si alte berarii cu program extins, nu practica marcajul. Cu un pic de noroc, galezii se pot catara in finala. Cum, insa, galezii vor juca cu Bale pe toate posturile si fara Ramsey, suspendat, s-ar putea ca gluma sa se opreasca in semifinale.

Evident, galezii au dreptul legal sa joace si sa cistige orice meci, dar ascensiunea galeza e, ca si ascensiunea islandeza, un semn de oboseala si mediocritate in fotbalul european. O echipa dotata tehnic si sigura pe finalizare pune capat muncii voluntare galeze si islandeze, in 30 de minute. Asemenea echipe nu mai sint de gasit, de un timp, in fotbalul european. Tradat de structura emo a Blegiei si micsorat de lopatarii anglo-saxoni, fotbalul clasic asteapta tot, in aceasta seara, de la Italia-Germania. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro