TRU: Cate miliarde furate stau in tabloul din care pozeaza, laolalta, sefii de retele politice adunati sa se pipaie omagial cu Juncker?

TRU: Cate miliarde furate stau in tabloul din care pozeaza, laolalta, sefii de retele politice adunati sa se pipaie omagial cu Juncker?

- zice, in cautare de recunostinta, acest cel mai trist tablou din cite a trebuit sa inghitim dupa: Timisoara, mineriade, alegeri inecate in ulei si faina, referendumuri nevrotice, Colectiv la cerea publicului, copii morti in spitale, parinti morti in spitale la alt etaj, sosele oprite cu pieptul gol si buzunarele pline la intrarea in Romania, ordonante de borfasi cu gusturi de juristi, scoli de scos creierul din copii, medici exportati cu basculanta si doctori facuti la xerox, tarani beti, tirgoveti in somaj, un numeros public buimac.

acum 83 luni (15 May 2017)

>

Un munte de cenusa sub care zac 30 de ani ofiliti.

In unul si acelasi tablou se vad, incalecate si prietene, nunta de pe hirtie si inmormintarea din realitate. O armonie scelerata tisnete din rinjetele si pupaturile de cauciuc al grupului adunat cu Romania pe masa, rece si biruita. Tehnic vorbind, cind vrea sa loveasca, realitatea se aliniaza in asemenea tablouri si bate la doua usi: la Antipa si in Covaci nr. 6, unde s-a deschis, la timp, de o saptamina, Muzeul Kitschului. Oamenii care au nenorocit, impreuna, veacul au, evident, dreptul la pensie, la mii de bancuri pe cap de conducator dar si la o parcare cu vitrina. Ce ne vom face fara ei si fara experienta lor de mestesugari ai prafului si pulberii? Prima e Junker, poliglotul sosit la Bucuresti atit cit sa vorbeasca bla-bla in franceza si sa taca, plin de tilc, in engleza. S-a suparat pe Anglia si vrea sa dezvete lumea de engleza. Ce mic e cel ce ajunge sa-si inchipuie ca poate desfiinta singura lingua franca de dupa latina si inainte de net!

A doua eroare e absenta lui Ion Iliescu - staroste de drept al mizeriei care le-a mincat, unora, tineretea si, celorlalti, bartinetea. - zice, in cautare de recunostinta, acest cel mai trist tablou din cite a trebuit sa inghitim dupa: Timisoara, mineriade, alegeri inecate in ulei si faina, referendumuri nevrotice, Colectiv la cerea publicului, copii morti in spitale, parinti morti in spitale la alt etaj, sosele oprite cu pieptul gol si buzunarele pline la intrarea in Romania, ordonante de borfasi cu gusturi de juristi, scoli de scos creierul din copii, medici exportati cu basculanta si doctori facuti la xerox, tarani beti, tirgoveti in somaj, un numeros public buimac. Si cite miliarde furate stau in tabloul din care pozeaza, laolalta, sefii de retele politice adunati sa se pipaie omagial cu Junker? Si cite milioane de oameni plecati si pierduti pentru Romania?

Da, Traian Basescu are tot dreptul sa se declare bucuros ca, dupa atit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro