TRU: Am ajuns sa avem nevoie de un comunism inteligent. De un singur proiect de tara: o sosea!

TRU: Am ajuns sa avem nevoie de un comunism inteligent. De un singur proiect de tara: o sosea!

Prin urmare, e normal si cuminte sa ne resemnam in fata premizelor imabatabile ale inapoierii noastre si sa renuntam la renasterea prin strategii stufoase. Daca, insa, vrem sa si supravietuim, e cazul sa ticluim o riposta abrupta si vicleana. La fel de important e sa nu stam la sfat cu toata lumea care are o parere si inca o bere de baut. Mai avem 28 de luni mari si late ca o sofa, pina la aniversarea a 100 de ani de nereusita nationala.

acum 80 luni (11 Jul 2016)

O scoala slaba livreaza elevi slabi care vor livra o scoala slaba. E si betonat.

Prin urmare, e normal si cuminte sa ne resemnam in fata premizelor imabatabile ale inapoierii noastre si sa renuntam la renasterea prin strategii stufoase. Asta, ca sa respectam istoria si ce am facut din ea. Daca, insa, vrem sa si supravietuim, e cazul sa ticluim o riposta abrupta si vicleana. Cum ar veni, sa ne pacalim traditia si aplecarile naturale.

Asta inseamna ca avem nevoie de un proiect de tara. Formula e cea mai promitatoare alaturare de cuvinte de la "forurile competente vor analiza" incoace. Insa ideea e necesara, tirzie si realizabila, cu conditia sa cuprinda o initiativa care depaseste rutina politica si refuza hirtia.

La fel de important e sa nu stam la sfat cu toata lumea care are o parere si inca o bere de baut. Unii vor sugera ca solutia e sa fortam finala Ligii Campionilor. Altii, bucatari-strategi la Primarie, cred ca important e sa faci din Bucuresti un bors de Caracas si Fanar. Si atunci?

Solutia e sa lasam balta palavrele, riturile politice si pretentiile fine la miljloc de maidan. Solutia e sa facem ceva. Ceva clar, palpabil si masurabil.

O sosea de la Bucuresti sau Pitesti la Sibiu sau Cluj. Mai avem 28 de luni mari si late ca o sofa, pina la aniversarea a 100 de ani de nereusita nationala. Putem facea soseaua care uneste o tara mereu contrariata de decalajul Sudului fata de Transilvania? Putem face soseaua care desfunda comunicarea nationala si da cep circulatiei de oameni, camioane, valize, wi-fi, investitii, margarina, locuri de munca si limba romana cu accent pe profit? Sa reunutam la toate proiectele nascute pentru bilanturi si alte rude ale alibiului. Politicienii, rudele lor, ziaristii, ONG-urile, avocatii, instiutiile, Serviciile isi pot sufleca minecile si pot accepta doi ani de apostolat. Doi ani de sfortari, concentrare si cheltuieli din care sa iasa o sosea.

Punctul de plecare a ac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro