Trolii moldoveni si razboiul lor absurd impotriva Romaniei

Trolii moldoveni si razboiul lor absurd impotriva Romaniei

> Text scris de Radu Cupcea* Adunate, seriile de analize despre trolii rusi ne spun ca sunt comentatori dirijati in spatiul virtual ce administreaza bloguri, site-uri, conturi de socializare false, posteaza si comenteaza cu regularitate mesaje anti-occidentale si pro-ruse, in schimbul unei remuneratii consistente. El spune: Sunt 658 de ani de la formarea Statului Moldovenesc - Tara Moldovei si numai 139 de ani de la aparitia pe harta Europei a statului independent cu numele de Romania, cu limba oficiala romana si identitatea de romani. Pretentiile ca Tara Moldovei pana la mijlocul secolului al XIX, timp de 500 de ani, ar fi fost un "stat romanesc", vorbitor de "limba romana", locuit de "romani" si condus de domnitori "romani" (Stefan cel Mare, Dimitrie Cantemir etc.) -sunt mostre de FALSIFICARE a ISTORIOGRAFIEI si tin de AMBITIA FEROCE a "baciului" valah de a fi cu orice pret "fruntea", cel mai avut, cel mai puternic si unicul cu drepturi superioare de dominatie, stapan peste "frati". R.Moldova de urgenta trebuie sa-si CROIASCA si sa-si afirme pe plan international limba sa nationala proprie, DEOSEBITA de cea a Romaniei si drept exemplu ar trebui sa serveasca DECIZIA tarilor ex-iugoslave de a se SEPARA de Serbia si limba sarbo-croata - prin ALFABETE si DICTIONARE proprii". In timp ce Romania a oferit, din 2010 pana in prezent, aproximativ 48 milioane de euro finantare nerambursabila, 5000 de burse anual si o prima transa din imprumutul de 150 milioane de euro cand nici un stat nu dorea sa crediteze guvernul de la Chisinau, a primit la schimb troli moldoveni.

acum 86 luni (10 May 2017)

>

Text scris de Radu Cupcea*

Adunate, seriile de analize despre trolii rusi ne spun ca sunt comentatori dirijati in spatiul virtual ce administreaza bloguri, site-uri, conturi de socializare false, posteaza si comenteaza cu regularitate mesaje anti-occidentale si pro-ruse, in schimbul unei remuneratii consistente. S-a mai scris despre ei ca sunt organizati intr-o structura formata din jurnalisti, bloggeri si comentatori online, numita neoficial "Armata de trolli a Kremlinului" si condusa de serviciile secrete din aceasta tara.

Dupa dezbaterea publica ce ne-a oferit o serie de termeni noi si altii mai vechi readusi in prim-plan, Centrul de Excelenta pentru Comunicare Strategica al NATO din Riga vine cu cateva tipuri de troli rusi care actioneaza in Letonia si alte state europene. Trolii bikini sunt cei ce se ascund sub profiluri de femei frumoase si adreseaza intrebari naive sau cer reconsiderarea unor opinii; Trolul Wikipedia se ocupa de editarea blogurilor si paginilor de internet favorabile Kremlinului; Trolul cu atasamente a carui misiune e sa posteze in mod constant link-uri catre articole si inregistrari video de pe platformele de stiri din Rusia. In cel romanesc am identificat un nou tip de trol ce nu face parte din categoriile mai sus mentionate.

Propun, in continuare, sa analizam cum se manifesta unul din acesti comentatori ambitiosi de la Chisinau. "Sbuciumul" din paharul cu apa

"Ion Sbucium" este pseudonimul persoanei/persoanelor care administreaza profilul unui activ comentator de pe platforma de comentarii a ziarului Adevarul. Acesta activeaza, cu aproximatie, din anul 2014 si a inregistrat pana in prezent 4601 de comentarii. Acest trol pe nume "Ion Sbucium" inglobeaza sau exprima, practic, mica grupare de comentatori ascunsi din Republica Moldova care isi dau cu parerea in mediul online din Romania.

Dar sa elucidam mai intai de toate de unde ne-am dat seama ca functioneaza precum o inst... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro