Trofeul cu numarul 25 pentru Jose Mourinho. Manchester United a castigat Liga Europa pentru prima oara in istorie

Trofeul cu numarul 25 pentru Jose Mourinho. Manchester United a castigat Liga Europa pentru prima oara in istorie

- Fotbalistii trimisi in teren de antrenorul Peter Bosz la Ajax Amsterdam au avut o medie de varsta de 22 de ani si 282 de zile, cea mai mica a unei echipe care a jucat intr-o finala de cupa europeana.

acum 61 luni (25 May 2017)

Antrenor: Jose Mourinho

Ajax Amsterdam: Onana - Veltman, Sanchez, De Ligt, Riedewald (De Jong '82)- Schone (Van de Beek '70), Klaassen, Ziyech - Traore, Dolberg (Campos '62), Younes. Portughezul strange al treilea trofeu in aceasta stagiune, dupa Supercupa Angliei si Cupa Ligii Angliei, cucereste singurul mare trofeu care lipsea din vintrina de pe "Old Trafford" (unde mai exista 20 de titluri, 12 Cupe ale Angliei, 5 Cupe ale Ligii, 21 de Supercupe ale Angliei, 3 Ligi ale Campionilor, 1 Cupa a Cupelor, 1 Supercupa a Europei, 1 Cupa Intercontinentala, 1 Cupa Mondiala a Cluburilor) si isi asigura astfel calificarea in grupele Ligii Campionilor in sezonul viitor.

- La acest meci, Cristian Chivu (37 de ani), fostul elev al lui Mourinho de la Internazionale Milano, a fost observator tehnic din partea UEFA.

- Fotbalistii trimisi in teren de antrenorul Peter Bosz la Ajax Amsterdam au avut o medie de varsta de 22 de ani si 282 de zile, cea mai mica a unei echipe care a jucat intr-o finala de cupa europeana. Mai mult decat atat, la 17 ani si 285 de zile, fundasul Matthijs de Ligt a devenit cel mai tanar jucator care disputa o finala continentala.

- Prin schimbarea din minutul 90, Mourinho i-a dat ocazia veteranului Wayne Rooney (32 de ani), capitanul obisnuit al englezilor, dar ajuns o eterna rezerva in acest moment, sa fie cel care ridica primul trofeul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro