Tristetea celui mai batran brailean: "Nu mai e pe lume niciun prieten de-al meu!"

Tristetea celui mai batran brailean:

De dimineata, s-a trezit cu o multime de oaspeti care au venit sa il felicite pentru varsta sa inaintata si sa ii ureze "Sanatate!". Memoria nu ii mai e atat de buna ca inainte si gaseste destul de greu franturi de amintiri pe care sa le povesteasca.

acum 78 luni (2 Oct 2014)

Miercuri, 1 octombrie, de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice, pentru nea Dumitru a fost o zi mare. De dimineata, s-a trezit cu o multime de oaspeti care au venit sa il felicite pentru varsta sa inaintata si sa ii ureze "Sanatate!". Primarul Aurel Simionescu, in frunte cu cativa angajati ai Primariei si insotit de mai multi reprezentanti ai presei, a tinut sa ii dea personal lui Dumitru Budes o diploma, un tort si un buchet de flori.

Centenarul a multumit frumos si, ajutat de nora sa, care ii poarta de grija, a povestit cate ceva despre indelungata sa viata. A luptat in razboi, stand sub arme nu mai putin de sapte ani, apoi s-a insurat si s-a angajat la "Progresul". Memoria nu ii mai e atat de buna ca inainte si gaseste destul de greu franturi de amintiri pe care sa le povesteasca. Are doi baieti, trei nepoti si cinci stranepoti care ii sunt alaturi si au grija de el. A ramas, totusi, cu regretul ca prietenii care i-au fost cand va alaturi, in lunga lui viata, nu-i mai deschid de mult poarta, ca sa il intrebe de sanatate. "N-a mai ramas niciun coleg de-al meu...", spune braileanul de 102 ani si 5 luni, cu glas trist si usor rastit, de batran surd.

Citeste si

Secretul longevitatii : Cum a ajuns la 100 de ani o batrana din Furculesti ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro