Tricolor de 450 de metri patrati de Ziua Nationala. "Sa pastram viu spiritul national in randul generatiei tinere"

Tricolor de 450 de metri patrati de Ziua Nationala.

Potrivit initiatorilor, acesta va fi expus pe Dealul Hagau vineri, 1 Decembrie, in cadrul unei ceremonii ce va debuta la ora 12 si va fi urmata de un spectacol de cantece si poezii patriotice, sustinut de elevii Scolii Gimnaziale "Simion Barnutiu" Bocsa si de cei de la Clubul Copiilor Simleu.

acum 70 luni (27 Nov 2017)

Cel mai mare drapel tricolor din Transilvania va fi desfasurat pe culmea satului Salajeni din judetul Salaj, acolo unde un grup de tineri a decis sa marcheze intr-un mod inedit Ziua Nationala a Romaniei.

La implinirea a 99 de ani de la infaptuirea Marii Uniri de la Alba Iulia, Fiii Satului Salajeni au pregatit un drapel de 450 de metri patrati, ce va fi expus pe versantul Dealului Hagau, cel mai mare din zona. Simbolul national va fi vizibil din Drumul European 81, pe o raza de cel putin 6 kilometri, sustin organizatorii. Printre initiatorii acestui demers se numara si Daniel Juca, un profesor in varsta de 31 de ani, de la Clubul Copiilor din Simleu. Initiativa noastra a pornit din sentimente pur patriotice si din dorinta de a pastra viu spiritul national in randul generatiei tinere, precum si de a transmite mai departe mandria de a fi roman.

Pentru confectionarea tricolorului au fost utilizati cate 300 de metri liniari de material, cate 100 din fiecare culoare. Drapelul a fost finalizat dupa patru zile, pe parcursul carora cate 10 oameni au muncit zilnic, in jur de cinci ore. Potrivit initiatorilor, acesta va fi expus pe Dealul Hagau vineri, 1 Decembrie, in cadrul unei ceremonii ce va debuta la ora 12 si va fi urmata de un spectacol de cantece si poezii patriotice, sustinut de elevii Scolii Gimnaziale "Simion Barnutiu" Bocsa si de cei de la Clubul Copiilor Simleu.

Asociatia "Fiii Satului Salajeni" a fost infiintata in luna septembrie a acestui an si numara aproximativ 50 de membri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro