Tribut pentru "sportul-rege". Patrick Ekeng a murit. Cine a mai platit cu viata privilegiul de a juca fotbal

Andrei Pricop, in varstă de 24 de ani, jucător al formaţiei vasluiene Magic Deleni, a intrat in stop cardio-respirator pe terenul de fotbal la o partidă din campionatul judeţean şi a murit la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iaşi, la 10 mai 2010.. Alţi doi fotbalişti care au decedat in timpul antrenamentelor, deşi nu in Romania, au fost portarul Universităţii Craiova, Cristian Neamţu, de 22 de ani, mort in timpul unui cantonament din Cipru la 20 februarie 2002, şi internaţionalul Michael Klein, de 33 de ani, care şi-a pierdut viaţa in sala de forţă a formaţiei germane Bayer 05 Uerdingen la 2 februarie 1993.

acum 75 luni (7 May 2016)

Fotbalistul Patrick Ekeng a murit vineri seară, la doar 26 de ani, după ce s-a prăbușit pe teren, in timpul meciului Dinamo - Viitorul, in care jucase 7 minute. In sezonul 1962-1963, in timpul unei partide contra celor de la Dinamo Bacău, fotbalistul in varstă de 26 de ani s-a prăbuşit pe gazon in minutul 16. Mesajul cutremurător lăsat de dinamovist pe un cont de socializare

Ştefan Vrăbioru, fotbalist la Astra Ploieşti, a murit in drum spre spital, după ce in timpul meciului dintre Rapid - Astra, la 24 iulie 1999, a căzut inconştient pe gazon in minutul 68.

Gabriel Talpo, de 23 de ani, jucător al echipei Minerul Rodna, s-a accidentat grav la cap in timpul unui antrenament şi a murit pe loc.

Ferenc Biro, un junior de numai 15 ani, de asemenea decedat, tot in anul 1999, in urma unui traumatism cranian petrecut in cadrul antrenamentului.

Cătălin Hildan, in varstă de 24 de ani, a murit pe 5 octombrie 2000. Poliția a deschis dosar penal

Daniel Orbeanu, legitimat la Caraimanul Buşteni, şi-a pierdut viaţa, trei zile mai tarziu, in urma unui traumatism la piciorul drept suferit pe terenul de fotbal, care avea să se transforme, in doar cateva zile, in insuficienţă organică multiplă.

Ioan Alb, un copil de 13 ani inscris la clubul de fotbal Jiul Petroşani, a căzut pe iarbă in timpul incălzirii, in 2002. Transportat de urgenţă la spitalul din Petroşani, a fost diagnosticat cu comoţie cerebrală de gradul al treilea, pierzandu-şi viaţa trei zile mai tarziu.

Alin Paicu, jucător al divizionarei C Minerul Mătăsari, a suferit un infarct la varsta de 32 de ani, in timpul unui meci disputat la 27 mai 2005.

Mihai Baicu a decedat la 6 iulie 2009, la varsta de 33 de ani, in urma unui stop cardiac suferit după ce a jucat o partidă de fotbal pe un teren sintetic din apropierea Stadionului Steaua Bucureşti.

Citește și: Patrick Ekeng de la Dinamo a murit la spital, d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro