Triburile care au cutremurat lumea antica. Barbati cu capete de caini, femei cu sase brate si trupul acoperit de blana

Triburile care au cutremurat lumea antica. Barbati cu capete de caini, femei cu sase brate si trupul acoperit de blana

Triburi cu chipuri ciudate Oamenii din tribul arimaspoilor locuiau la poalele muntilor Rhipaion, probabil Carpati sau Ural, in tinuturile nordice ale Scitiei, iar autorii din Grecia Anticamentionau ca aveau un singur ochi si ca se aflau intr-un continuu razboi cu grifonii, creaturi mitologice pazitoare ale aurului, cu capete de acvile si corpuri de lei. Inainte ca fetele sa intre in lupta, intregul popor alege cea mai curate fecioara pe care o inarmeaza cu un scut corintic si o panoplie de arme grecesti, care urmeaza sa fie montata apoi pe un car si trasa de-a lungul tarmului lacului", relata Herodot.

acum 93 luni (19 May 2016)

Despre triburile satirilor, anticii credeau ca pot fi intalnite in Muntii Atlas din Africa de Nord - Vest. Potrivit acestuia, unele autoritati intalnite in calatoria sa in tinutul Africii au raportat existenta creaturilor cu picioare si coarne de tap si, uneori, cu cozi de peste.

Centaurii au fost un trib de oameni jumatate om, jumatate cai salbatici care ar fi locuit in padurile Magnesiei. Kentauros a fost reprezentat cu partea superioara a corpului unui om, de la cap la coapse, asezat pe corpul unui cal. Ar fi fost o rasa primitive care si-ar fi construit casele in pesteri si care vanau animale salbatice inarmati cu bolovani si crengi.

Gegenii au fost un trib de oameni gigantici cu cate sase brate, despre care unii autori antici au relatat ca s-au luptat cu triburile argonautilor.

Hipopozii au fost un trib cu oameni cu copite de cai, care ar fi locuit in tinuturile din nordul indepartat, afirma Pliniu cel Batran, autorul antic al Istoriei Naturale.

Triburi cu chipuri ciudate

Oamenii din tribul arimaspoilor locuiau la poalele muntilor Rhipaion, probabil Carpati sau Ural, in tinuturile nordice ale Scitiei, iar autorii din Grecia Anticamentionau ca aveau un singur ochi si ca se aflau intr-un continuu razboi cu grifonii, creaturi mitologice pazitoare ale aurului, cu capete de acvile si corpuri de lei. In aceasta chestiune nu pot spune cu siguranta cum este produs aurul, dar se spune ca un ciclop numit Arimaspoi l-a furat de la Grifoni", relata Herodot, in Istorii. Herodot afirma ca in Africa de Nord, locuita de nomazi, padurile erau pline de bestii. Aici puteau fi gasiti serpi si lei imensi, oameni cu capete de caini si oameni care fara cap cu ochii pe piept. Pliniu cel Batran relata despre oamenii fara gat cu ochii pe umeri, care putau fi vazuti pe coasta Africii de la Marea Rosie.

Oameni - maimute

Cynocephali au fost un trib indian si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro