Tribunalul Prahova: Directorul Petrotel Lukoil Ploiesti, Andrey Bogdanov, poate pleca la Moscova

Printre inculpaţi se numără Andrei Raţă, cetăţean moldovean, membru in Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, acuzat de folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, Dan Dănulescu, director general adjunct in cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, suspect de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, Dorel Duţu, contabil şef in cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, Alexey Voinstev şi Olga Kuzina, ambii cetăţeni ruşi care deţin funcţii de director general adjunct in cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, pentru complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, Olga Kuzina fiind, de asemenea, suspectată de complicitate la spălare de bani. Potrivit procurorilor Parchetului de pe langă Curtea de Apel Ploieşti, in perioada 2011-2014, inculpaţii din acest dosar, "in calitate de administratori şi directori generali ai SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, cu ştiinţă au folosit cu rea-credinţă bunurile şi creditul de care se bucură societatea intr-un scop contrar intereselor acesteia, pentru a favoriza alte societăţi comerciale in care aveau interes direct sau indirect, prin incheierea in numele şi pe seama SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti a unor contracte de achiziţie de materie primă (ţiţei), precum şi prin incheierea unor contracte de livrare de produse finite in condiţii de preţ dezavantajoase societăţii comerciale, avand ca rezultat generarea de pierderi determinate de practicarea unor preţuri de livrare situate sub costurile de producţie".

acum 94 luni (17 Aug 2015)

Directorul general al Petrotel Lukoil Ploiești, Andrey Bogdanov, trimis in judecată sub control judiciar, in dosarul Lukoil, va putea să se deplaseze in Rusia pentru o perioadă de aproximativ o săptămană, a decis, luni Tribunalul Prahova.

Decizia instanței de fond poate fi contestată in termen de 48 de ore de la comunicare. Ce acuzații lansează procurorii

In 3 august, procurorii Parchetului de pe langă Curtea de Apel Ploieşti au trimis in judecată dosarul in care compania Lukoil şi reprezentanţi ai acesteia sunt suspectaţi de spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langă Curtea de Apel Ploieşti, procurorii acestei structuri au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea in judecată a opt inculpaţi, intre care două persoane juridice şi şase persoane fizice in dosarul Lukoil. Astfel, conform sursei citate, anchetatorii l-au trimis in judecată pe Andrey Iurevici Bogdanov, cetăţean rus, director general şi membru in Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, acesta fiind acuzat de folosire cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani.

De asemenea, in acelaşi dosar au fost trimise in judecată două companii din grupul rusesc, respectiv SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, pentru spălare de bani, şi Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pentru complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.

Citește și: Schema prin care Lukoil scoate din Romania miliarde de euro

Totodată, in acelaşi dosar procurorii au dispus trimiterea in judecată a altor cinci persoane, cetăţeni romani, ruşi şi moldoveni cu funcţii de conducere in cadrul Petrotel Lukoil Ploieşti.

Printre inculpaţi se numără Andrei Raţă, cetăţean moldovean, membru in Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro