TRIBUNAL: MODIFICAREA statutului PNL, ILEGALA. Reactia liberalilor

TRIBUNAL: MODIFICAREA statutului PNL, ILEGALA. Reactia liberalilor

La Congresul PNL din iunie, a fost adoptata noua forma a Statutului partidului, prin care a fost eliminata apartenenta PNL la ALDE, a crescut numarul membrilor Biroului Politic si au fost instituite mecanisme de control in cazul ministrilor si demnitarilor sustinuti de partid. Doua dintre aspectele din noul statut se refereau la aderarea la PPE si la derogarea cu privire la perioada in care un membru trebuie sa stea intr-un partid pentru a putea sa candideze la presedintia PNL.

acum 101 luni (9 Sep 2014)

PNL a votat o derogare prin intermediul careia Iohannis a primit dreptul de a candida. (...) Astept sa vad decizia oficiala, motivarea deciziei si, in functie de astea, vom lua toate deciziile care se impun", a declarat, la Realitatea TV, deputatul PNL Ludovic Orban.

"Si in cazul in care instanta decide sa nu accepte Congresul democratic al PNL, inaintea Congresului era o conducere interimara al carui presedinte era tot Iohannis. Nu exista niciun fel de problema cu privire la legalitatea conducerii. Avem o precizare a tribunalului in care se admite cererea de interventie a lui Danut Badau, motiv pentru care cererea PNL privitoare la anmite modificari aduse statutului PNL a fost respinsa. Nu pot sa va comunic ce anume din modificari la statut au constituit motivul respingerii", a spus si Alina Gprghiu, purtator de cuvant al partidului, la Realitatea TV.

Liberalii pot ataca decizia Tribunalului Bucuresti la Curtea de Apel.

La Congresul PNL din iunie, a fost adoptata noua forma a Statutului partidului, prin care a fost eliminata apartenenta PNL la ALDE, a crescut numarul membrilor Biroului Politic si au fost instituite mecanisme de control in cazul ministrilor si demnitarilor sustinuti de partid.

Doua dintre aspectele din noul statut se refereau la aderarea la PPE si la derogarea cu privire la perioada in care un membru trebuie sa stea intr-un partid pentru a putea sa candideze la presedintia PNL.

Potrivit Legii partidele politice, in situatia organizarii unor congrese care modifica statutul sau conducerea respectivelor partide, modificarile sunt notificate Tribunalului Bucuresti in vederea inregistrarii acestora in Registrul Partidelor Politice, informeaza MEDIAFAX.

Notificarile sunt luate in discutie de Tribunal, care verifica respectarea legislatiei in vigoare a prevederilor statutului si a normelor constitutionale care privesc activitatea formatiunilor politice.

Potrivit Legii partidelor polit... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro