Trenduri MBA in 2015. Care sunt cele mai vanate specizalizari si cum iti poti finanta studiile

Trenduri MBA in 2015. Care sunt cele mai vanate specizalizari si cum iti poti finanta studiile

Inca de la infiintarea lor, la sfarsitul secolului al XIX -lea, studiile postuniversitare de tip MBA s-au adaptat incontinuu la exigentele angajatorilor, la nevoile studentilor si la revolutiile industriale si tehnologice ale secolului XX. Veniturile lor sunt de 2000-5000 de euro pe luna si sunt dispusi sa plateasca intre 4.400 si 35.000 de euro pentru o diploma de MBA. SoFi ofera imprumuturi de tip peer to peer, adica imprumuturi de la persoana la persoana, fara interventia unei institutii financiare traditionale, insa platforma este dedicata doar studentilor care lucreaza si in consecinta, care urmeaza cursuri MBA de tip part time.

acum 90 luni (10 Apr 2015)

Inca de la infiintarea lor, la sfarsitul secolului al XIX -lea, studiile postuniversitare de tip MBA s-au adaptat incontinuu la exigentele angajatorilor, la nevoile studentilor si la revolutiile industriale si tehnologice ale secolului XX.

In Romania, cursurile MBA sunt prezente din anul 1993 si au pregatit pana acum 5000 de profesionisti. De asemenea, sunt prezente in tara noastra si scoli internationale de renume precum Maastricht School of Management, Desales University sau WU Executive Academy. Daca in anul 2008 au fost circa 200 de basolventi de MBA, in 2013 numarul acestora scazuse la jumatate, iar anul trecut au absolvit cursurile in Romania aproape 300 de persoane, potrivit unui studiu ZF.

Studiul mai arata ca varsta medie a cursantilor de MBA este de 36 de ani in Romania. Veniturile lor sunt de 2000-5000 de euro pe luna si sunt dispusi sa plateasca intre 4.400 si 35.000 de euro pentru o diploma de MBA.

La fel se prezinta situatia si la nivel international, potrivit studiului AMBA Salary Survey, citat de The Independent, care arata ca numarul angajatilor care primesc finantare din partea companiei pentru studiile MBA a scazut de la 29% in 2012 la 21% in 2014. Pe de alta parte, in strainatate prind popularitate surse de finantare neconventionale, precum crowdfunding sau peer-to-peer lending, avand toate sansele sa devina un trend in toata puterea cuvantului in acest an. Crowdfunding si peer to peer lending pentru finantarea cursurilor MBA

Crowdfunding-ul sau finantarea prin apeluri lansate pe Internet este o solutie pentru persoanele care demonstreaza potential, obtinand bani de la cei care privesc studiile MBA ca pe o investitie.

Prodigy Finance este o platforma online care se lauda ca a finantat pana acum 2000 de studenti cu 70 de milioane de dolari, cu ajutorul celor care au decis sa investeasca in cariera tinerilor profesionisti, in sch... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro