Trei turisti germani s-au ratacit in Muntii Bucegi. Au fost recuperati de jandarmii montani si de salvamontisti

Trei turisti germani s-au ratacit in Muntii Bucegi. Au fost recuperati de jandarmii montani si de salvamontisti

Echipa de salvare a ajuns in Poiana Gutanu, dar deplasarea este una dificila deoarece in zona este ceata densa si un strat de zapada proaspata de 20 de centimetri", ne-a declarat Ciprian Aldea, purtator de cuvant la Inspectoratul Judetean de Jandarmi.

acum 37 luni (12 Mar 2017)

Cei trei tineri care s-a ratacit in Muntii Buceti au fost coborati in siguranta de munte de salvamontisti si jandarmii montani. Operatiunea de salvare s-a incheiat la ora 20.45, dar a fost una extrem de difcila din cauza zapezii si a cetii care a facut ca vizibilitatea sa fie foarte redusa sub 2-3 metri. Toti trei sunt tineri de 19-20 de ani si nu erau echipaje corespunzator pentru munte si nici nu cunosteau zona. Au fost coborati in siguranta de pe munte si sunt in afara oricarui pericol. Au ajuns alaturi de salvatori la Postul Jandarmeriei Montane din Bran si se vor caza in statiune peste noapte",ne-a declarat Ciprian Aldea, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov.

Cei trei turisti germani au plecat de dimineata din Bran la drumetie in Muntii Bucegi pe traseul Saua Batrana-Poiana Gutanu. S-au ratacit insa dupa ce s-au abatut de la poteca marcata, s-au ratacit si sunat dupa ajutor. Echipa de salvare a ajuns in Poiana Gutanu, dar deplasarea este una dificila deoarece in zona este ceata densa si un strat de zapada proaspata de 20 de centimetri", ne-a declarat Ciprian Aldea, purtator de cuvant la Inspectoratul Judetean de Jandarmi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro