Trei trucuri ca sa savurezi o cafea fara cusur in fiecare dimineata

De la expresso la frapuccino, de la machiato la mocaccino, de la arabica la solubila, de la boabe la rasnita, toti avem tangente cu cafeaua. Indiferent de tipul de cafea pe care il preferi, e important sa ramai fidel unui anumit tip de cafea si mod de preparare. Daca alegi cafeaua ca mix de arome poti folosi arabica si la final poti adauga un varf de cutit de scortisoara sau bucati de cuisoare.

acum 58 luni (1 Sep 2015)

Pentru cei ce nu stiu, la nivel mondial, dupa apa, cafeaua este cel de-al doilea lichid consumat ca si volum, popularitate si distributie la scara globala. De la expresso la frapuccino, de la machiato la mocaccino, de la arabica la solubila, de la boabe la rasnita, toti avem tangente cu cafeaua. Si pentru ca sunt zile cand n-ai chef sa iesi din casa pentru ca ploua sau pur si simplu n-ai dispozitie, dar o cafea iti doresti sa bei, iti explic rapid 4 trucuri usoare care sa te ajute sa savurezi o cafea aproape de perfectiune in fiecare dimineata. Daca totusi nu reusesti sa faci asta zilnic, tine cont de regula celor doua saptamani: cafeaua are cel mai intens gust in primele doua saptamani de la macinare. Depozitarea nu trebuie lasata la voia intamplarii

Cafeaua, la fel ca si uleiul de masline, se poate degrada daca e tinuta in Soare. Ca sa o pastrezi proaspata, depoziteaz-o la intuneric sau in recipiente inchise la culoare, departe de caldura si de umiditate. Foloseste cu grija cantitatea potrivita

Pentru cea mai buna cafea, cantitatea trebuie sa fie urmatoarea: 2 linguri de cafea la 170 ml apa. Bineinteles, daca vrei sa fie mai tare, poti sa mai adaugi cafea dar trebuie sa ai grija pentru ca excesul o sa dauneze gustului de cafea. Cafea curata sau mix de arome de cuisoare, vanilie sau scortisoara ?

Indiferent de tipul de cafea pe care il preferi, e important sa ramai fidel unui anumit tip de cafea si mod de preparare. Daca alegi cafeaua ca mix de arome poti folosi arabica si la final poti adauga un varf de cutit de scortisoara sau bucati de cuisoare. Daca ai bete de vanilie poti sa le lasi si pe acestea sa fiarba pentru ca vor da un plus de prospetime. Chiar daca nu ai cea mai scumpa cafea si n-ai betisoare de vanilie, e suficient sa pui maxim 2 picaturi din esenta de vanilie pe care o mai folosesti la prajituri. Ca vorbim de cafea proaspat macinata sau boabe presate la rece si fierte, limitele sunt doar la tine, pentru ca o cafea buna inse... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro