Trei solutii simple pentru conservarea fructelor de sezon. Cum sterilizam corect borcanele

Trei solutii simple pentru conservarea fructelor de sezon. Cum sterilizam corect borcanele

De la pachete de fructe congelate la compoturi, dulceturi sau gemuri, toate sunt metode de a pastra aromele verii in bucatarie sau camara. Pentru 2-3 borcane de 370 de grame de gem de caise este nevoie de un kilogram de fructe curate, zahar si zeama de lamaie. Potrivit savoriurbane.ro, la fiecare kilogram de fruct se adauga 700 de grame de zahar tos si zeama de la jumatate de lamaie.

acum 65 luni (16 Jul 2017)

De la pachete de fructe congelate la compoturi, dulceturi sau gemuri, toate sunt metode de a pastra aromele verii in bucatarie sau camara.

Pentru patru borcane de copot de visine sau cirese, este nevoie de un kilogram de fructe, apa si un indulcitor, in functie de preferinte. Se spala fructele, se pun in borcane asa incat sa acopere fie jumatate, fie trei sferturi din recipient, in functie de cantitatea de lichid pe care o doriti. Dupa aceea, apa indulcita se pune peste fructe, in borcane, pana se completeaza recipientul. Se pun capacele la borcane, iar acestea se aseaza intr-o oala, care are pe fund un prosop prin care se va evita contacul direct dintre borcane si sursa de caldura. In oala se adauga apa rece pana cand se ajunge la jumatatea cratitei. Se pune pe foc, la intensitate mica, si se tin 30-40 de minute, din momentul in care a inceput sa fiarba.

Pentru 2-3 borcane de 370 de grame de gem de caise este nevoie de un kilogram de fructe curate, zahar si zeama de lamaie. Potrivit savoriurbane.ro, la fiecare kilogram de fruct se adauga 700 de grame de zahar tos si zeama de la jumatate de lamaie. Se spala caisele cu apa rece, se scot samburii si se indeparteaza partile lovite sau stricate. Se stropesc cu zeama de lamaie si se acopera cu zaharul tos. Se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa jumatate de ora. Se pune oala pe aragaz, dar pentru a evita sa se prinda compozitia de cratita, se aseaza o sita sau o tabla de protectie intre recipient si sursa de foc. Dupa ce gemul incepe sa fiarba, se lasa 30-40 de minute, timp in care se amesteca, potrivit savoriurbane.ro. Daca doriti, in compozitie puteti adauga si mizul de la samburii de caise. Potrivit secretelebunicii.blogspot.ro, se face o sterilizare corecta turnand peste toate ustensilele - borcane, garnituri, capace - apa clocotita, se pun cu gura in jos pe un prosop de bucatarie curat. Inca fierbinti, borcanele se tin cu un prosop si in ele se pune dulceata sau gemul,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro