Trei sferturi din companiile austriece iau in considerare continuarea investitiilor in Romania

Trei sferturi din companiile austriece iau in considerare continuarea investitiilor in Romania

Austria este al doilea cel mai mare investitor de pe piata locala, cu o cota de peste 14% din totalul investitiilor straine din Romania, iar parteneriatul comercial dintre Romania si Austria devine tot mai puternic.

acum 53 luni (7 Sep 2017)

Obiectivul principal al acestor masuri este cresterea eficientei si productivitatii activitatii lor, creand, astfel, o baza solida pentru a sustine noi angajari si cresteri salariale.

Acelasi studiu arata cum companiile austriece si-ar dori un dialog deschis cu statul roman, cerand masuri concrete care sa duca la reducerea birocratiei ca premisa esentiala pentru o crestere sustinuta, asigurarea predictibilitatii fiscale si sustinere pentru crearea unui cadru institutional puternic pentru cursuri profesionale. "Comunitatea de business austriaca isi doreste sa extinda angajamentul pe termen lung fata de piata locala si, astfel, majoritatea companiilor austriece iau in considerare extinderea operatiunilor in urmatoarea perioada.

Austria este al doilea cel mai mare investitor de pe piata locala, cu o cota de peste 14% din totalul investitiilor straine din Romania, iar parteneriatul comercial dintre Romania si Austria devine tot mai puternic. Conform celor mai noi date, comertul bilateral dintre cele doua tari a ajuns la aproape 1,5 miliarde euro in primele sase luni ale acestui an, reprezentand o crestere de 5,7% fata de aceeasi perioada din 2016.

In ultimul deceniu, peste 7.200 de companii cu capital austriac au contribuit la dezvoltarea economiei romanesti si au creat peste 100.000 de locuri de munca in tara.

Advantage Austria planuieste sa extinda programa de invatamant dual in mai multe orase din Romania, prin cursuri dedicate celor care vor sa se specializeze in meserii legate de mecanica, mecatronica sau logistica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro