Trei retete speciale cu conopida. Cat de simplu se prepara supa crema ideala pentru o zi de vara

Trei retete speciale cu conopida. Cat de simplu se prepara supa crema ideala pentru o zi de vara

Apoi, se poate adauga o jumatate de cana de apa si se pune la fiert circa 20 de minute, dupa care se paseaza cu un mixer, atunci cand s-a mai racit, pentru ca la final sa se lase din nou la fiert cateva minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. Se amesteca din nou toate ingredientele din tava, dupa care se lasa la cuptor timp de aproximativ 45 de minute, timp in care deliciosul preparat ar trebui sa se rumeneasca si sa fie gata.

acum 6 luni (13 Jun 2018)

Supa crema de conopida Supa de conopida nu este greu de pregatit si este gustoasa, fiind potrivita pentru o zi calda de vara. La acestea se adauga circa 15 grame de unt, un pahar de lapte si un cubulet concentrat ca baza de mancare. Primul pas este sa se puna la fiert o jumatate de litru de apa intr-un vas, la care se adauga cubuletul concentrat. In acest timp, se spala conopida si se imparte in mici buchetele, iar in paralel se taie si cartoful in cubulete cat mai mici, pentru a se patrunde mai usor. Totodata, se feliaza ceapa si se pune la calit intr-un vas cat mai incapator, dupa care se adauga si conopida, laptele, morcovul ras si apa in care a fiert cel putin cinci minute cubuletul mentionat anterior. Apoi, se poate adauga o jumatate de cana de apa si se pune la fiert circa 20 de minute, dupa care se paseaza cu un mixer, atunci cand s-a mai racit, pentru ca la final sa se lase din nou la fiert cateva minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. La final, se poate presara, eventual, putina verdeata, de preferat patrunjel sau coriandru, iar supa se poate servi. Conopida cu maioneza Celor care le place salata de vinete cu maioneza li se va parea delicioasa si conopida preparata asemanator. Gustul este cu adevarat delicios, iar de pregatit se pregateste foarte simplu si intr-un timp cat se poate de scurt. Pentru inceput, e nevoie de o conopida de marime medie, maioneza care se poate prepara din doua galbenusuri de ou sau se poate cumpara din comert, dar si doua linguri de smantana. Mai intai se spala si se taie conopida, dupa care se pune putin la fiert. Dupa 10-15 minute, conopida se scoate, se lasa la racit atat cat e nevoie si se toaca marunt. Apoi, se amesteca alaturi de maioneza si ceapa, iar la final se adauga dupa gust sare, piper si cele doua lingurite de smantana. Intai de orice, sunt necesare urmatoarele ingrediente: o conopida, o ceapa, 250 de grame de cascaval sau de branza si tot cam atata smantana, doua oua si un sfert de unt. Prima etapa, ob... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro