Trei retete simple cu spanac, leguma-vedeta a primaverii. Cum se face budinca cu branza sau carne
Spanacul si salata proaspete se taie dupa preferinta, se prepara dressing-ul din zeama de lamaie (o jumatate de lamaie), uleiul de masline si sare, la care se poate adauga marar proaspat, tocat marunt, se amesteca si se savureaza imediat. Cartofii se aseaza pe farfurii, se pune spanacul taiat felii, se stropeste totul cu putin sos, se aseaza deasupra feliutele de kaiser, iar la final se presara cascavalul ras.
Consumul de spanac in stare cruda aduce cele mai mari beneficii pentru sanatate, insa poate fi folosit si pentru prepararea unor mancaruri care presupun prelucrare termica. Se vorbeste despre rolul sau antiinflamator, despre rolul de sursa importanta de antioxidanti, este pomenit ca reglator al tensiunii arteriale (are rol hipotensiv), creste imunitatea, protejeaza oasele si ar incetini chiar evolutia diverselor tipuri de cancer. Spanacul si salata proaspete se taie dupa preferinta, se prepara dressing-ul din zeama de lamaie (o jumatate de lamaie), uleiul de masline si sare, la care se poate adauga marar proaspat, tocat marunt, se amesteca si se savureaza imediat.
Salata cu spanac si cartofi noi
Pentru cei care doresc o salata mai consistenta, salata cu spanac si cartofi noi poate fi o alegere buna. Se aleg 5-6 cartofi de marime medie, spanac proaspat, 50 grame de cascaval, 50 grame de kaiser, o lingura de mustar, cateva linguri de ulei de masline, sare, piper, o lingurita de otet. Se pregateste sosul din ulei, otet, sare si piper, iar intr-o cratita se prajeste foarte putin kaiser-ul taiat felii subtiri, la fel procedandu-se si cu frunzele de spanac. Cartofii se aseaza pe farfurii, se pune spanacul taiat felii, se stropeste totul cu putin sos, se aseaza deasupra feliutele de kaiser, iar la final se presara cascavalul ras.
Budinca de spanac cu branza sau carne
Pentru gurmanzi se pot pregati adevarate feluri principale avand ca ingredient spanacul, budincile si sufleurile fiind printre alegeri.
Spanacul, spalat bine si fiert in apa cu sare, se scurge de zeama si se toaca. Separartse prepara un sos alb din faina, lapte si unt, care se amesteca cu spanacul, galbenusurile, o parte din unt si branza de vaci (sau rasolul) si se adauga la final albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se toarna intr-o cratita sau intr-o forma speciala, unsa cu unt s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro