Trei retete pentru suferintele hepato-biliare. Cum se prepara delicioasa budinca de capsuni cu sos de vanilie

Trei retete pentru suferintele hepato-biliare. Cum se prepara delicioasa budinca de capsuni cu sos de vanilie

Produsele naturale, dar si modul de pregatire a alimentelor, care trebuie sa fie cat mai simplu si realizat prin tehnicile de gastrotehnie recomandate in alimentatia dietetica, sunt de ajutor pentru cei care vor sa-si protejeze ficatul. Se da pieptul dezosat, spalat, curatat de pielite si fiert prin masina de tocat, de doua ori, impreuna cu zarzavatul (si el curatat, spalat si fiert), se amesteca bine cu ouale crude, sarea si verdeata.

acum 96 luni (16 Apr 2016)

Produsele naturale, dar si modul de pregatire a alimentelor, care trebuie sa fie cat mai simplu si realizat prin tehnicile de gastrotehnie recomandate in alimentatia dietetica, sunt de ajutor pentru cei care vor sa-si protejeze ficatul. CROCHETE DIN CARNE DE PASARE CU LEGUME

500 g piept de pasare, 3 linguri zarzavat fiert, 3 oua, un varf de cutit sare, verdeata.

Se da pieptul dezosat, spalat, curatat de pielite si fiert prin masina de tocat, de doua ori, impreuna cu zarzavatul (si el curatat, spalat si fiert), se amesteca bine cu ouale crude, sarea si verdeata. Se formeaza crochete de grosimea unui deget si lungi de sase-sapte centimetri, care se coc la cuptor, intr-o tava fara grasime, 15-20 minute. SUPA-CREMA DE OREZ

1 l supa de zarzavat (strecurata), 3 lingurite unt, un pahar orez, o cana lapte, un varf de cutit sare fara sodiu, verdeata tocata. Cand clocoteste, se adauga orezul ales si spalat si se fierbe 30 de minute. Apoi se trece supa impreuna cu orezul prin sita si se pune din nou la fiert, impreuna cu sarea si laptele fierbinte, ca sa mai dea un clocot, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fundul oalei. BUDINCA DE CAPSUNI CU SOS DE VANILIE

1 kg capsuni, 150 gr zahar, un ou, 300 ml lapte, 6 linguri rase gris, un varf de cutit sare fara sodiu, o lingurita faina, un pachet zahar vanilat.

Se aleg capsunile, se spala, se scurg si se storc printr-un tifon sau printr-o presa de fructe. Se masoara zeama de capsuni si se pune un pahar la fiert. Cand zeama clocoteste, se adauga trei linguri rase de zahar si se toarna grisul in forma de ploaie. Se ia grisul de pe foc si, la compozitia fierbinte, se adauga incet albusul batut spuma. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-o compotiera si se serveste cu sos de vanilie. Cand clocoteste, se adauga galbenusul frecat cu trei linguri rase de zahar si faina diluata cu restul de lapte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro