Trei remedii naturale impotriva mahmurelii. Ce sucuri de fructe si de legume ne vor face sa ne simtim mai bine
Simptomele ce caracterizeaza mahmureala sunt cunoscute: ameteala, dureri de cap si de gat, gura uscata, stare de greata si de voma, tulburari intestinale, slabiciune musculara etc. "Starea de mahmureala vine dupa o noapte cu consum mare de alcool, fiind efectul acidaldehidelor, adica al acelor substante chimice toxice ce rezulta in urma procesarii alcoolului in organism si care genereaza dureri de cap, ameteli, voma etc. In urma unor cercetari efectuate de chinezi s-a descoperit ca bauturile pe baza de plante maresc durata procesului de ADH si inhiba procesul de ALDH, astfel ca mahmureala poate dura mai mult.
Simptomele ce caracterizeaza mahmureala sunt cunoscute: ameteala, dureri de cap si de gat, gura uscata, stare de greata si de voma, tulburari intestinale, slabiciune musculara etc. Specialistii spun ca este esential, in asemenea situatii, ca, imediat ce ne trezim, sa incepem sa oferim corpului fluidele si nutrientii de care are nevoie ca sa-si revina.
"Starea de mahmureala vine dupa o noapte cu consum mare de alcool, fiind efectul acidaldehidelor, adica al acelor substante chimice toxice ce rezulta in urma procesarii alcoolului in organism si care genereaza dureri de cap, ameteli, voma etc. Persoanele care resimt starea de mahmureala este bine sa ofere corpului fluide si nutrienti fara de care acesta cu greu isi poate reveni. Nu ne va scapa automat de mahmureala, dar este indicat sa facem asta deoarece ajuta la eliminarea lichidelor din corp, alcoolul ingurgitat cu o seara inainte fiind diuretic. Un leac traditional in tara noastra folosit in asemenea situatii este zeama de varza, din care se bea cate un pahar pe ora.
Dar, pentru cei care nu suporta zeama de varza sau nu detin asa ceva acasa la "momentul critic", se poate apela la alte "metode lichide". In acest sens trebuie sa se consume multa apa minerala, vitamine din complexul B si vitamina C, dar si minerale precum calciu si magneziu. Supele de legume sau de pui, acrite cu lamaie sau cu bors, sunt foarte bune pentru astfel de situatii.
Sucul de rosii este indicat pentru asemenea stari deoarece rosiile sunt bogate in vitamine, minerale si enzime. De asemenea, ele contin si fructoza atat de necesara organismului pentru a metaboliza alcoolul.
Sucul proaspat de mandarine este si el un leac bun pentru combaterea mahmurelii. Si fructele combat senzatia de greata si indigestia daca sunt consumate proaspete. Astfel, sucurile din gama carbogazoaselor ce contin lamaie galbena si verde sunt de mare folos deoarece ajuta corp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro