Trei plante recomandate in cazul racelilor si infectiilor

Trei plante recomandate in cazul racelilor si infectiilor

In cazul racelilor, ceaiurile din plante sunt chiar recomandate si cel mai folosit dintre ele este ceaiul de musetel. De asemenea, un efect foarte bun in cazul racelilor il au ceaiurile de ghimbir ori cele de catina, care aduc un aport de vitamine, util in crestera imunitatii.

acum 38 luni (2 Dec 2017)

In cazul racelilor, ceaiurile din plante sunt chiar recomandate si cel mai folosit dintre ele este ceaiul de musetel. Alaturi de menta, este una din cele mai folosite plante pentru ceai, indiferent de situatie. In cazurile de raceli, insa, fitoterapeutii spun ca are un efect sudorific, calmant, antispasmodic si este cel mai cunoscut dezinfectant universal. De asemenea, este un foarte bun dezinfectant in afectunile gatului ori ale dintilor. Avand un rol calmant, seara, inainte de culcare, o cana de ceai de musetel ar putea avea un efect bun asupra calitatii somnului.

Cimbrisorul de camp, "antibioticul saracului"

Cimbrisorul de camp este o alta planta cu efect foarte bun in tratarea infectiilor. De aceea, planta este supranumita "antibioticul saracului". Cimbrisorul de camp este un stimulator puternic al imunitatii in cazul infectiilor. Fitoerapeutii spun ca este util in afectiunile cailor respiratorii superioare, in caz de rinita sau inflamarea nazofaringelui, in bronsite, pneumonii. Cimbrisorul este eficient si in tratarea tusei convulsive, a astmului, sau a altor afectiuni ale aparatului respirator, insa daca este folosit in combinatie cu patlagina ingusta, pentru un efect maxim.

Fitoterapeutii insa spun ca cimbrisorul de camp nu este recomandat problemelor care sufera afeciuni ale rinichilor. Usturoiul este cunoscut ca un "antibiotic natural", bunicile si strabunicile noastre il foloseau zdrobit si aplicat pe rana.

De asemenea, un efect foarte bun in cazul racelilor il au ceaiurile de ghimbir ori cele de catina, care aduc un aport de vitamine, util in crestera imunitatii. Si ceaiurile de fructe contribuie, de asemenea, la cresterea imunitatii, in timp ce teiul sau socul sunt utile in calmarea tusei. Nu trebuie uitaa lamaia, care se poate folosi in orice ceai, pentru aportul ei de vitamina C.

In niciun caz, insa, tratamentul cu plante de ceai nu poate inlocui o consultatie si medicatia prescrisa de medic si nu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro