Trei plante-minune pentru un ficat de fier. Medic internist: "Eu le recomand pacientilor o cura de detoxifiere lunar"

Trei plante-minune pentru un ficat de fier. Medic internist:

Medicii specialisti recomanda atentie la alimentele consumate, precum si la felul in care acestea sunt procesate inainte de a ajunge in comert. Anghinarea Trei cani cu ceai de anghinare ajuta organismul sa scape de toxine, previne retentia apei si scade colesterolul. Anghinarea nu este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni renale si hepatobiliare Radacina de papadie Ideala pentru tratarea ficatului este si papadia.

acum 48 luni (18 Aug 2015)

Medicii specialisti recomanda atentie la alimentele consumate, precum si la felul in care acestea sunt procesate inainte de a ajunge in comert. Fructele si legumele stropite cu pesticide, chiar si cele de la supermarket sunt foarte periculoase pentru organism, prin urmare trebuie sa le spalam bine inainte sa le consumam. Grasimile in exces si prajelile, afecteata si ele ficatul", explica Mariana Covrig, medic primar de Medicina Generala. Ce trebuie consumat pentru a curata ficatul

"Eu le recomand pacientilor ca o data pe luna sau o data la doua luni sa recurga la o dieta de detoxifiere. De exemplu, pentru o zi sa consume sucuri de anghinare sau cicoare, sfecla rosie, suc de mere. Radacina de papadie, iarasi, este foarte buna, dar si usturoiul, in cantitate mica, este indicat", completeaza medicul Mariana Covrig.

Cicoarea

Cicoarea este cunoscuta pentru proprietatile sale vindecatoare inca din perioada Egiptului Antic, cand era folosita la tratarea bolilor de fiere, ficat si rinichi. Sub influenta compusilor cu gust amar, este stimulata si digestia, drenarea ficatului si a coloanei vertebrale.

Anghinarea

Trei cani cu ceai de anghinare ajuta organismul sa scape de toxine, previne retentia apei si scade colesterolul. Anghinarea stimuleaza functia ficatului si producerea de bila. Ficatul este astfel curatat de toxine si ajutat prin reducerea efectelor nocive ale alcoolului.

Inca din timpuri stravechi, anghinarea a fost folosita pentru mentinerea sanatatii ficatului si a vezicii biliare, intrucat sprijina secretia biliara, reduce zaharul din sange, imbunatateste apetitul si digestia si regleaza procesul de formare a colesterolului. Se lasa la infuzat timp de zece minute, dupa care se strecoara. Tratamentul poate dura trei luni, cu o pauza de zece zile. Anghinarea nu este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni renale si hepa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro