Trei persoane au fost rapite din Bacau si fortate sa munceasca gratuit la o stana din Mures

Trei persoane au fost rapite din Bacau si fortate sa munceasca gratuit la o stana din Mures

Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Benone Grezciuc, Marian Grezciuc si Ioan Negrea sunt acuzati de trafic de minori si trafic de persoane. A treia victima: rapit si pus sub aservire Procurorii DIICOT mai arata ca in seara zilei de 22 iunie 2017, in jurul orei 20.30, o persoana vatamata in varsta de 59 ani, cioban la o stana de pe raza judetului Bacau, pazea turma de oi la o distanta de aproximativ 1 km fata de stana. "Dupa ce au ajuns la destinatie, inculpatii au lasat victima sub autoritatea inculpatului Negrea Ioan si intrucit aceasta a refuzat, suspectul a tarat-o la o distanta de cateva zeci de metri de autovehicul dupa care a fugit catre masina si impreuna cu inculpatii Grezciuc Benone si Grezciuc Marian, a parasit stana.

acum 28 luni (9 Oct 2017)

Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Benone Grezciuc, Marian Grezciuc si Ioan Negrea sunt acuzati de trafic de minori si trafic de persoane. Procurorii spun ca in cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada mai - iunie 2017 Benone si Marian Grezciuc, impreuna cu un alt suspect, au recrutat, prin rapire sau inducere in eroare, un numar de trei victime pe care ulterior le-au transportat si transferat catre inculpatul Negrea Ioan, in scopul exploatarii. "Inculpatul Negrea Ioan a primit cele trei victime, pe care le-a adapostit si le-a exploatat, prin aservire si supunerea la executarea, in mod fortat, de munci specifice in cadrul stanii pe care o detine", arata anchetatorii. Criza fortei de munca in domeniul zootehnic l-ar fi determinat pe acesta sa apeleze la Benone Grezciuc, domiciliat in comuna Gura Vaii (Bacau) in scopul de a-i "procura" persoane pe care sa le foloseasca la prestarea, in mod fortat si gratuit, de munci specifice la stana pe care o detine. Prima victima: rapit de la alta stana

DIICOT arata ca in dimineata zilei de 10 iunie 2017, in jurul orei 08.00, un baiat in varsta de 12 ani care se afla cu turma de oi in zona padurii din apropierea stanii situata pe raza comunei Gura Vaii (Bacau).

"Inculpatul Grezciuc Benone i-a solicitat minorului sa plece de la stana unchiului sau si sa vina la stana sa, urmand sa il plateasca pentru munca pe care o va presta.

Benone si Marian Grezciuc si Grezciuc Marian l-ar fi transportat pe minor pana in comuna Stanceni (Mures), unde l-ar fi predat lui Ioan Negrea Ioan, proprietar de stana. Aici, minorul a muncit pana la data de 15 iunie 2017, cand a fost identificat si preluat de catre organele de politie. "Desi minorul si-a manifestat dorinta de a se intoarce acasa, inculpatul Negrea Ioan nu a intreprins niciun demers in acest sens, profitand de faptul ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro