Trei metode simple si eficiente pentru a scapa de petele aparute pe haine. Cum se indeparteaza urmele de pix sau cerneala

Trei metode simple si eficiente pentru a scapa de petele aparute pe haine. Cum se indeparteaza urmele de pix sau cerneala

Unele dintre cele mai frecvente pete sunt cele de grasime si ulei. Cum scapam de urmele de pix sau cerneala de pe haine Petele facute de pasta de pix sau cerneala sunt unele dintre cele mai dificile, dar si mai des intalnite mai ales pe hainele copiilor.

acum 50 luni (4 Sep 2016)

Unele dintre cele mai frecvente pete sunt cele de grasime si ulei. Petele de grasime dispar si daca folosim sare amestecata cu amoniac, totul divolvat apoi in apa. Foarte eficient pentru petele de grasime este detergentul de vase. Eficienta poata fi si pasta de dinti care se lasa sa actioneze peste pata pana cand se usuca, dar si pudra de talc", spune Mircea Moraru, angajat firma curatenie.

Trucuri pentru petele de cafea, vin sau fructe

Si petele de cafea, vin rosu sau fructe pot fi scoase usor. "Petele de cafea nu sunt o problema foarte mare deoarece se pot indeparta usor cu putina apa minerala sau sare. Petele de vin rosu se scot cu vin alb, dar si cu apa minerala cu conditia ca aceasta sa fie turnata rapid peste pata. Pentru petele de fructe sarea de lamaie functioneaza foarte bine, dar si clorul daca haine sunt albe. Tot pentru petele de fructe, vin sau cafea functioneaza si detergentii speciali de pete care sunt pe piata", mai spune specialistul.

Cum scapam de urmele de pix sau cerneala de pe haine

Petele facute de pasta de pix sau cerneala sunt unele dintre cele mai dificile, dar si mai des intalnite mai ales pe hainele copiilor. "Aceste pete sunt greu de scos si de multe ori nici detergentii speciali nu fac fata.

Trucuri anti-rugina sau iarba

Petele de rugina sunt si ele dificile, la fel ca si cele facute de iarba. "Pentru petele de rugina este recomandat otet deoarece este acid si poate dizolva rezidurilor. Tot la fel de bine actioneaza si sucul de citrice, tot pentru ca este acid. De asemenea petele de iarba sunt foarte dificile.

Citeste si:

Trucuri simple pentru a scapa de praful din casa si pentru a elimina riscul de alergie. Cat de des stergem mobila si ce substante folosim

Cele mai eficiente si ieftine solutii in curatenie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro