Trei locuri pe care trebuie sa le vezi daca ajungi in judetul Harghita

Trei locuri pe care trebuie sa le vezi daca ajungi in judetul Harghita

Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcanic din Romania si se gaseste la 17 kilometri de localitatea Bixad, aflata in apropiere de Baile Tusnad. Foto Cetatea slaninilor din satul Darjiu din Harghita Foto Pestera Sugau din Harghita In functie de cat de instarita era, fiecare familie are un anumit numar de cuie in cetate. Cei mai superstitiosi spun ca zgomotul ar fi facut de fapt de spiritele celor care s-au ratacit si au pierit in trecut in pestera in cautare de aur.

acum 76 luni (29 Oct 2017)

Lacul Sfanta Ana este singurul lac vulcanic din Romania si se gaseste la 17 kilometri de localitatea Bixad, aflata in apropiere de Baile Tusnad. Lacul Sfanta Ana se afla la o altitudine de 949-950 de metri. Desi in trecut se vorbea ca in unele locuri lacul atinge si 12 metri adancime, ultimele masuratori arata ca adamcicea maxima este de 6,3 metri. Nivelul apei nu creste si nu scade niciodata desi lacul nu are izvoare si este alimentat doar de apa de ploaie.

Cetatea Slaninilor de la Darjiu

Satul Darjiu mai numara acum in jur de 1.000 de locuitori. Acestia pastreaza cu sfiintenie o traditie de sute de ani, din vremuri in care nimeni nu auzise de frigidere. Biserica Fortificata din sat are incaperi de peste cinci metri inaltime, cu ziduri groase care o fac sa fie o adevarata oaza de racoare chiar si in cele mai calduroase zile ale verii. Aici, satenii isi depun proviziile de sute de ani, de la slanina afumata, ciolane sau carne. Din acest motiv biserica a fost denumita si Cetatea Slaninilor si atrage anual mii de turisti curiosi sa vada obieceiurile zonei.

Foto Cetatea slaninilor din satul Darjiu din Harghita Foto Pestera Sugau din Harghita

In functie de cat de instarita era, fiecare familie are un anumit numar de cuie in cetate. Acestea se transmit din generatie in generatie si nu se vand nici pentru toti banii din lume. Satenii sunt mandrii de cuiele lor si, desi, au acasa acum frigidere folosesc si acum cetatea pe post de camara.

Pestera din care picura aur

Pestera Sugau are o lungime de un kilometru si are patru etaje. Nu se poate vizita in totalitate, fiind disponibil un singur nivel si un traseu turistic de 150 de metri. In ultima dintre ele se poate vedea cu adevarat formele sapate de natura in stanca denumite sugestiv dupa aspectul lor: Meduza, Delfinul, Lumea Fermecata sau Sirul de Stalpi sau Ochiul Bufnitei.

Nim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro