Trei lideri sindicali ai minerilor au intrat in greva foamei la Petrosani

Aproximativ 200 de mineri de la Exploatarea Lupeni au protestat miercuri in sala de apel a minei, nemulțumiți de reducerea săptămanii de lucru la patru zile pentru salariații TESA și din sectoarele auxiliare. Directorul general adjunct al CEH, Petre Nica, a comentat pe pagina sa de socializare că măsura ar urma să genereze o economie de 1,6 milioane lei la fondul de salarii, bani din care administrația CEH intenționează să cumpere materialele necesare pentru derularea activității de extracție a cărbunelui din subteran.

acum 71 luni (4 Jan 2017)

Trei lideri sindicali ai minerilor din Valea Jiului au intrat miercuri după-amiază in greva foamei, solicitand demiterea conducerii Complexului Energetic Hunedoara, despre care susține că refuză dialogul cu sindicatele și că nu oferă explicații referitoare la viitorul companiei, informează Agerpres.

'Conducerea CEH refuză dialogul social cu liderii de sindicat, să dea explicații, să ne punem la masă și să vedem cum putem scoate complexul din situația in care se află.

In paralel, o delegație a Sindicatului 'Muntele' și directorul general adjunct al CEH, Petre Nica, s-au deplasat la Mina Lupeni, in incercarea de a dezamorsa protestul minerilor din schimburile 1 și 2, inceput in cursul dimineții de miercuri.

Aproximativ 200 de mineri de la Exploatarea Lupeni au protestat miercuri in sala de apel a minei, nemulțumiți de reducerea săptămanii de lucru la patru zile pentru salariații TESA și din sectoarele auxiliare.

Potrivit secretarului general al Sindicatului 'Muntele', Ioan Ciubotaru, prin reducerea săptămanii de lucru angajații CEH din sectoarele auxiliare și TESA vor pierde aproximativ 25% din veniturile lunare.

Conform unei decizii luate de conducerea CEH, personalul auxiliar și TESA din cadrul companiei va sta acasă in prima zi din săptămană a lunii ianuarie și va fi plătit cu 75% din salariul tarifar.

Directorul general adjunct al CEH, Petre Nica, a comentat pe pagina sa de socializare că măsura ar urma să genereze o economie de 1,6 milioane lei la fondul de salarii, bani din care administrația CEH intenționează să cumpere materialele necesare pentru derularea activității de extracție a cărbunelui din subteran.

Administrația CEH a solicitat intrarea societății in insolvență, procesul fiind suspendat in așteptarea unei decizii a Curții de Apel Alba Iulia la acțiunea formulată de Sindicatul 'Noroc bun' de la Livezeni.

In cadrul CEH lucr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro