Trei intrebari frecvente legate de fertilizarea in vitro. Cum raspund specialistii

Trei intrebari frecvente legate de fertilizarea in vitro. Cum raspund specialistii

Pentru un numar de aproximativ 800 de cupluri pe an, primul FIV este decontat partial de stat, daca indeplinesc anumite criterii de selectie. "Peste 90% din esecurile de implantare sunt considerate a fi cauzate de embrioni si doar 10% de factori uterini, tehnica sau alti factori accidentali. Un astfel de test este cel de receptivitate a endometrului - testul ERA - care consta in analizarea profilului genetic al endometrului, recoltat prin biopsie, in perioada normala de implantare. Acest sistem electronic de siguranta, singurul de acest tip existent in tara, functioneaza prin alocarea unui cod de bare unic fiecarui pacient sau cuplu si scanarea/fotografierea pacientilor, probelor si tuturor etapelor de laborator.

acum 23 luni (9 May 2018)

Stresul, poluarea si amanarea maternitatii au dus la cresterea cererii pentru procedurile de fertilizare in vitro. Pentru multe cupluri de romani diagnosticate cu infertilitate, FIV-ul este uneori singura optiune prin care pot obtine o sarcina.

Procedura costa intre 3.000 si 5.000 de euro si include investigatii, medicamente, proceduri medicale si crioprezervarea embrionilor suplimentari. Pentru un numar de aproximativ 800 de cupluri pe an, primul FIV este decontat partial de stat, daca indeplinesc anumite criterii de selectie. Pe tot parcursul tratamentelor si procedurilor, cuplurile au multe intrebari si solicitari, lamurite de specialistii romani care folosesc tehnici de ultima generatie. Expertii de la Gynera Fertility Center care au la active peste 5.000 de procedure de reproducere asistata a formulat trei raspunsuri pentru trei intrebari intalnite frecvent la pacienti. "Din aceasta perspectiva, esecul de implantare poate fi privit ca o selectie a embrionilor, cu rol benefic, de a evita sarcinile anormale", precizeaza dr.

"Peste 90% din esecurile de implantare sunt considerate a fi cauzate de embrioni si doar 10% de factori uterini, tehnica sau alti factori accidentali. In general, dupa esecul de implantare a primilor 2 blastocisti, o buna strategie este de a incerca din nou, inainte de a lua in calcul investigatii costisitoare pentru situatii foarte rare.

Un astfel de test este cel de receptivitate a endometrului - testul ERA - care consta in analizarea profilului genetic al endometrului, recoltat prin biopsie, in perioada normala de implantare.

Un alt semn de intrebare al cuplurilor care recurg la fertilizare in vitro este legat de modul in care clinicile pot identifica embrionii, fara a se incurca probele, avand in vedere ca celule reproductive sunt microscopice.

"Orice potentiala cuplare gresita intre parteneri sau orice alocare gresita ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro