Trei facultati americane ii ofera geniului informaticii din Bistrita zeci de mii de dolari anual ca sa studieze acolo

Trei facultati americane ii ofera geniului informaticii din Bistrita zeci de mii de dolari anual ca sa studieze acolo

Rares este elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita si, desi il asteapta examenul maturitaii, acesta se gandeste tot la olimpiada internationala de informatica la care cel mai probabil va reprezenta Romania si vara aceasta.

acum 65 luni (21 Apr 2015)

Acesta a fost medaliat cu aur, in ultimii trei ani consecutiv, la Olimpiada Internationala de Informatica. Rares este elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita si, desi il asteapta examenul maturitaii, acesta se gandeste tot la olimpiada internationala de informatica la care cel mai probabil va reprezenta Romania si vara aceasta.

Olimpicul a fost deja acceptat la cele mai importante trei universitati americane la care a aplicat. Am termen pana in 1 mai sa ma decid la care voi studia", a declarat Rares Buhai pentru Adevarul.

Tanarul a aplicat la mai multe facultati si culmea a fost acceptat tocmai la cele pe care le prefera. Acesta crede ca cele mai prestigioase facultati din America au fost determinate sa-l accepte de rezultatelor sale exceptionale. Mai mult, toate cele trei universitati ii ofera tanarului si burse de studiu care ii acopera taxele scolare, cazarea si masa. Bursele de studiu oferite de universitati trec de 50.000 de dolari anual.

"Costurile anuale pentru a studia la una din aceste universitati se ridica la 60.000 de dolari anual. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro