Trei erori grave in tratatarea infectiilor urinare. Urolog: "Cea mai mare greseala este sa te tratezi dupa reclamele TV"

Trei erori grave in tratatarea infectiilor urinare. Urolog:

Medicul spune ca cea mai mare greseala pe care o putem face este sa nu ne prezentam la medic. "De obicei, senzatiile neplacute, jena, durerea la urinare, urinarile frecvente, dispar dupa primele doua-trei zile de tratament si atunci pacienta crede ca s-a vindecat si nu mai ia tratament.

acum 53 luni (20 Jan 2016)

Medicul spune ca cea mai mare greseala pe care o putem face este sa nu ne prezentam la medic. "Cea mai mare greseala este sa nu te duci la medic. In al doilea rand, sa te tratezi dupa reclamele de la televizor", spune medicul Gheorghe Lascu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Maramures. "De obicei, senzatiile neplacute, jena, durerea la urinare, urinarile frecvente, dispar dupa primele doua-trei zile de tratament si atunci pacienta crede ca s-a vindecat si nu mai ia tratament. Dar daca nu ia tratamentul 7-10 zile sau chiar mai mult in unele situatii, exista riscul sa se selecteze bacterii care au provocat infectia urinara, rezistente la tratament. Si atunci, astazi i-am dat un tratament, a facut tratamentul trei zile in loc de sapte sau 10 zile, vine dupa doua saptamani cu infectie recidivata.

Potrivit lui cele mai frecvente infectii sunt cu baceria Escherichia Coli, specifica intstinelor, iar infectia in special la femei este favorizata de anatomia feminina.

Medicul mai spune ca modalitatea cea mai eficienta de tratare a infectiilor urinare este dupa stablirea bacteriei care a produs infectia si antibiograma. "Pentru o infectie banala nu facem neaparat urocultura, dar e foarte bine sa se prezinte la medic, sa faca macar un examen de urina, iar daca se considera ca s-au facut prea multe infectii urinare in perioada respectiva, trebuie facuta urocultura cu antibograma. Pentru ca orice bacterie banala se poate transforma intr-un ucigas tacut, tocmai datorita faptului ca exista riscul sa devina rezistenta la tramentul cu antibiotice", atrage atentia dr.

Siptomele infectiei urinare sunt durerile in zona pelvisului si senzatia de arsura in timpul sau dupa urinare. De asemeena, culoarea urinei se modifica, devine tulbura si poate sa contina urme de sange. Mai puteti citi:

Aproximativ sapte pacienti pe ora au fost internati, in 2015, in Spitalul Judetean de Urgenta din ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro