Trei elevi de liceu din Baia Mare si-au deschis o megaafacere si s-au extins in tot judetul

Trei elevi de liceu din Baia Mare si-au deschis o megaafacere si s-au extins in tot judetul

In timp ce majoritatea tinerilor de varsta lor isi petrec timpul liber prin cluburi si baruri, in special in vacante, cei trei elevi, Rares Catalin Birle, Sergiu Zaharie si Serban Rusu s-au gandit sa isi umple timpul cu ceva util. Astfel, continua tanarul, cu banii din economiile lor, pe care i-au strans din alte joburi de vara si cu contributii ale parintilor, si-au cumparat patru scutere, si-au inregistrat firma, au angajat un dispecer si si-au inchiriat un mic sediu, de unde este dirijata toata afacerea. Asta, insa, nu le da batai de cap catusi de putin, pentru ca tehnologia la care avem azi acces le da mai multe posibilitati de comunicare. El se ocupa mai mult de partea de online, de managerierea site-ului online, de reclama.

acum 82 luni (6 Sep 2015)

In timp ce majoritatea tinerilor de varsta lor isi petrec timpul liber prin cluburi si baruri, in special in vacante, cei trei elevi, Rares Catalin Birle, Sergiu Zaharie si Serban Rusu s-au gandit sa isi umple timpul cu ceva util. "Ideea am avut-o mai de mult, dar nu am prea vorbit despre asta. Ne-am gandit, de fapt, cam toti ca un serviciu de acest fel ar fi necesar in Baia Mare", spune Serban Rusu, care este si cel mai vorbaret dintre toti, in timp ce Rares se afla in vacanta. "Am vazut ceva de genul asta la Cluj, unde se fac livrarile cu bicicleta, dar nu sunt asa de rapizi. Iar in Baia Mare nu prea este ceva de acest gen".

De altfel, Serban este si "locomotiva" afacerii, el vine cu ideile si tot el este "curajosul" echipei. Probabil trebuia sa asteptam pana pe la 25 de ani pentru asta, dar eu sunt foarte curios, vreau sa vad ce fac altii, cum fac, ce nu-i bine, ce as putea eu face", incepe el povestea.

"Asa ca i-am luat si pe ei, i-am corupt repede, ei sunt usor de corupt. Eu sunt cu ideile, Sergiu se ocupa de parte de online, iar lui Rares ne place sa-i spunem seales manager, pentru ca el e omul care stie sa faca vanzari. Nici nu-mi place sa le arat, sa le propun, sa mai si negociez comisionul. Stiam ca amandoi sunt capabili si ca putem sa facem treaba asta impreuna", justifica Serban.

Astfel, continua tanarul, cu banii din economiile lor, pe care i-au strans din alte joburi de vara si cu contributii ale parintilor, si-au cumparat patru scutere, si-au inregistrat firma, au angajat un dispecer si si-au inchiriat un mic sediu, de unde este dirijata toata afacerea. Pana acum, spun ei dupa doar doua luni de activitate, cifrele arata bine. De la parinti, mai spun ei, cel mai mult a contat suportul moral. Dar cel mai mult a contat ca ne-au sustinut si au incredere in noi", mai spune Serban. "Am constatat ca aveam intre trei si cinci comenzi pe noapte si nu merita sa tinem un om o noapte ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro