Trei deserturi savuroase cu cafea. Care e secretul negresei cu nuci si sos de cafea
Pentru acest desert aveti nevoie de: -500 de grame de mascarpone -5 oua cat mai proaspete -120 de grame de zahar - un pachet de piscoturi -700 de mililitri de espresso -trei linguri de crema de whiskey -esenta de vanilie -trei linguri de zahar Primul pas este prepararea cafelei. Pentru blatul acestui preparat aveti nevoie de 400 de grame de biscuiti fragezi si 250 de mililitri de cafea, iar pentru crema: -500 de ml lapte -4 linguri amidon -180 gr zahar -50 gr unt -4 oua -un pliculet de zahar vanilat Pentru ornat aveti nevoie de 300 de ml de frisca si doua linguri de zahar pudra.
Cu ce putem inlocui cafeaua intr-o zi obositoare, in care munca parca ne seaca de orice urma de energie? Ce ati spune de un savuros desert cu cafea, care are efect de energizant? Alaturi de bucatarul Dan Lechintan va prezentam trei retete de deserturi pe baza de cafea, menite sa va ofere energie: Tiramisu. Pentru acest desert aveti nevoie de: -500 de grame de mascarpone -5 oua cat mai proaspete -120 de grame de zahar - un pachet de piscoturi -700 de mililitri de espresso -trei linguri de crema de whiskey -esenta de vanilie -trei linguri de zahar Primul pas este prepararea cafelei. Lasati-o sa se raceasca si amestecati-o cu crema de whiskey, esenta de vanilie si zaharul. Albusul se incorporeaza treptat folosin o spatula, cu miscari de jos in sus. Intr-o tava cu pereti inalti se pune un strat de crema. Dupa ce se acopera tava cu piscoturi, din crema ramasa se pune jumatate peste si se niveleaza. Peste se mai pune un strat de piscoturi trecute prin cafea, care de data aceasta se aseaza in invers. Dupa aceasta operatiune se aseaza ultimul strat de crema si se pudreaza intreaga suprafata cu cacao din abundenta.
Negresa cu nuci si sos de cafea. Pentru acest desert aveti nevoie de: -200 g unt -200 ml lapte -250 g zahar -250 g faina -100 g cacao -150 g nuci -4 oua -un pliculet de praf de copt -doua pliculete de zahar vanilat si un strop de esenta de rom Pentru sosul de cafea aveti nevoie: -100 g zahar tos -150 g cafea naturala -doua linguri frisca lichida -50 g unt -3 lingurite rom -o lingurita amidon dizolvat in doua lingurite de cafea rece -un plic zahar vanilat Primul pas este curatarea nucilor, care mai apoi se prajesc usor si se toaca grosier. Untul se taie cuburi, praful de cacao se cerne peste unt, impreuna cu zaharul. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam compozitia la racit, iar dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom. Adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro