Trei crime bizare care au ingrozit Romania. Toate contin detalii terifiante, care amintesc de ritualurile pagane

Trei crime bizare care au ingrozit Romania. Toate contin detalii terifiante, care amintesc de ritualurile pagane

Psihologii spun ca omorul este, intotdeauna, efectul fanteziei unei minti bolnave, iar modul de operare mai mult sau mai putin bizar indica, de fapt, doar cat de grava este boala mintala de care sufera faptuitorul. Cel doua femei ucise (in dreapta imaginii) FOTO arhiva familiei Grigoriu "Doua femei, Aneta si Elisabeta Vasiliu, mama si fiica, zaceau fara suflare, pline de sange, cu urme de muscaturi in jurul gurii, cu taieturi pe sani si un topor langa ele. Raportul psihologic, consemneaza, de altfel, ca ucigasul suferea de tulburari de personalitate frecvente, cu inclinatii spre sadism si relatii sexuale violente. Initial, s-a crezut ca minorii (care avea varste intre doi si 11 ani) ar fi murit din cauza intoxicatiei cu dioxid de carbon de la o soba defecta, insa faptul ca mama acestora, care dormea in aceeasi camera, era in viata, i-a facut pe anchetatori sa extinda investigatia.

acum 33 luni (11 Feb 2017)

Cu toate ca masurile contra celor vinovati de omor au fost mai mereu extreme (legile moderne sunt mult mai blande decat cele din vechime, care pedepseau, fara exceptie, moartea cu moarte), crimele nu au disparut nicodata.

Ba chiar, uneori, au capatat aspect ritualic, de parca ucigasul ar fi vrut (sau chiar a vrut) sa transmita celorlalti un mesaj. Psihologii spun ca omorul este, intotdeauna, efectul fanteziei unei minti bolnave, iar modul de operare mai mult sau mai putin bizar indica, de fapt, doar cat de grava este boala mintala de care sufera faptuitorul.

Plecand de la aceste considerente, in articolul de fata vom aborda cazurile a trei crime ritualice care au ingrozit Romania, toate petrecandu-se, in ultimele decenii, in orasul-port Galati. Crima care a numit un cartier

Crima oribila care a dat numele unei zone din Galati ("Doua babe") este un exemplu relevant de infractiune cu scenariu ilogic. Totul s-a intamplat acum aproape patru decenii, in partea de vest a cartierului IC Frimu, unde in acea vreme erau doar case, care au fost demolat acum trei decenii pentru a face loc pentru sute de blocuri.

Cel doua femei ucise (in dreapta imaginii) FOTO arhiva familiei Grigoriu

"Doua femei, Aneta si Elisabeta Vasiliu, mama si fiica, zaceau fara suflare, pline de sange, cu urme de muscaturi in jurul gurii, cu taieturi pe sani si un topor langa ele. Un alt lucru care i-a cutremurat pe anchetatori a fost faptul ca una dintre victime, femeia mai tanara, care era si matusa mea, avea parti din intestine pe fata", povesteste pentru "Adevarul" Marin Grigoriu.

Initial s-a banuit ca ar fi intestine de pasare dar, pana la urma, s-a dovedit era chiar de intestinul gros al femeii.

Pe langa faptul ca a suferit un adevarat soc cand si-a vazut rudele casapite, omul s-a ales si cu calitatea de principal suspect al crimelor. Autorul crimelor, un tanar pe atunci de 26 de ani, a fost condamnat la detentie pe viata,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro