Trei copii din Vaslui, abandonati in camp langa o cireada de vaci, fara apa si mancare

Trei copii din Vaslui, abandonati in camp langa o cireada de vaci, fara apa si mancare

FOTO In cortul improvizat era asternute pe jos haine vechi, pe post de pat Vacarul in grija caruia au fost lasati era in stare de ebrietate si prima lui grija la vederea autoritatilor a fost sa-i intrebe daca nu au la ei visinata, sa traga si el un gat. Au fost preluati de Protectia Copilului si beneficiaza de asistenta psiho-sociala in cadrul CPRUCANE Barlad", a precizat prohologul Ionel Bratianu, seful Centrului de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Barlad.

acum 87 luni (4 Sep 2015)

Situatia dramatica a micutilor i-a revoltat pe satenii din localitatea vasluiana Viisoara, satul de domiciliu al celor trei frati. Parintii copiilor plecau in alta localitate sa munceasca cu ziua si pe micuti ii lasau in grija unui batran de 66 de ani, vacar in sat.

FOTO In cortul improvizat era asternute pe jos haine vechi, pe post de pat

Vacarul in grija caruia au fost lasati era in stare de ebrietate si prima lui grija la vederea autoritatilor a fost sa-i intrebe daca nu au la ei visinata, sa traga si el un gat. Copiii nu au mancat nimic pana la ora pranzului, cand au fost dusi la un centru de primire a copiilor abuzati din Barlad si nici macar nu au pus gura pe apa.

Mai mult, din primele date ale anchetei reiese ca fetita de 10 ani si-a petrecut toata vacanta de vara pe camp, fiind pusa sa supravegheze vacile.

"Copiii au fost identificati in situatie de risc, in sensul ca au fost vazuti nesupravegheati, starea fizica fiind pusa in primejdie in contextul caniculei, lipsei hranei, a apei si a unui adapost ferit de canicula. Au fost preluati de Protectia Copilului si beneficiaza de asistenta psiho-sociala in cadrul CPRUCANE Barlad", a precizat prohologul Ionel Bratianu, seful Centrului de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Barlad. Parintii acestora muncesc cu ziua in localitatea Banca si cand nu erau acasa ii lasau pe micuti in grija batranului de 66 de ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro