Trei carti care iti pot salva minivacanta de Paste

Trei carti care iti pot salva minivacanta de Paste

> Daca tot sunteti pe ultima suta de metri cu incheiatul problemelor la lucru, cu bagajele, gatitul sau poate cu minunata curatenie, n-ar strica sa aveti puse deoparte si cateva idei de lectura, mai bine le asezati undeva, intr-un sertar de la voi din cap si vedeti mai incolo daca tasnesc afara atunci cand treceti pe langa o librarie.

acum 74 luni (5 Apr 2018)

>

Daca tot sunteti pe ultima suta de metri cu incheiatul problemelor la lucru, cu bagajele, gatitul sau poate cu minunata curatenie, n-ar strica sa aveti puse deoparte si cateva idei de lectura, mai bine le asezati undeva, intr-un sertar de la voi din cap si vedeti mai incolo daca tasnesc afara atunci cand treceti pe langa o librarie.

"Viata secreta a copacilor", de Peter Wohlleben (Editura Publica) e tot ce v-ati putea dori mai bun intr-o perioada in care aveti nevoie de liniste. E o carte scrisa de un german specialist in silvicultura, care explica "puterile ascunse" ale copacilor, lucrurile pe care mai mult ca sigur nu le stiati despre ei. De exemplu, cum comunica in subterat cu ajutorul radacinilor, cum fac schimburi de substante nutritive si se ajuta unii pe ceilalti (daca sunt din aceeasi specie), cum se imprietenesc (sau nu) cu alte organisme vii din padure, cum exista in adevarate familii, in care parintii isi protejaza progeniturile, nu le lasa sa se dezvolte prea repede si le hranesc atunci cand au nevoie.

Autorul vorbeste despre multe alte lucruri uluitoare care se petrec in paduri fara ca noi sa stim, despre memoria copacilor si chiar despre senzatiile pe care se presupune ca acestia le simt, despre viata speciilor exotice, dar si despre existenta "copacilor de asfalt", in fond, despre felul decisiv in care padurile influenteaza viata pe Pamant.

"Tata, eu glumesc serios!", semnata de Tudor Serban la vorba cu Robert Serban (Editura Polirom), e o alta carte care v-ar putea insenina vacanta de Paste. Volumul cuprinde o serie de "perle" geniale, rostite de Tudor, fiul de 7 ani al scriitorului Robert Serban, adunate chiar de tatal sau si denumite generic "tudorisme".

Cititi AICI toate editorialele semnate de Lavinia Balulescu

Pe Lavinia Balulescu o gasiti si pe Ferma de ganduri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro